21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤα εύσημα στο υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Ραφήνας – Προσδοκίες δημιουργίας...

Τα εύσημα στο υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Ραφήνας – Προσδοκίες δημιουργίας Γ. Νοσοκομείου στη Νταού

Μεγάλη εξακολουθεί η αναγνωσιμότητα των άρθρων μας σχετικά με τη δρομολόγηση δημιουργίας νοσοκομείου στην αν. Αττική και το δημόσιο ευχαριστώ προς τον ευεργέτη της περιοχής Αθανάσιο Μαρτίνο. Πολλά επίσης και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από συμπολίτες μας που ρωτούν να μάθουν που θα γίνει το νοσοκομείο, αλλά και εκείνων που μας εξιστορούν τις δικές τους θετικές εμπειρίες ως χρήστες των υπηρεσιών του Κ.Υ. Ραφήνας.

Επιτρέψτε μου εκ μέρους όλων όσων μου μετέφεραν την ευαρέσκειά τους για την ιατρική φροντίδα που δέχτηκαν στο προαναφερόμενο Κ.Υ. ν’ αναφερθώ στην πρόσφατη εμπειρία συμπολίτη μας, ο οποίος δέχτηκε να δημοσιοποιήσουμε την περίπτωσή του, για την οποία μας έκανε και σχετική δήλωση.

Ο εν λόγω συμπολίτη μας λίγες μέρες πριν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία νωρίς το βράδυ με εκδήλωση υψηλού πυρετού. Την επομένη παρότι τα συμπτώματα υποχώρησαν κι ο πυρετός έπεσε τελείως, επισκέφτηκε το Κ.Υ. Ραφήνας, όπου τον αντιμετώπισαν ως έκτακτο περιστατικό τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, υπό την απειλή covid-19. Αφού του έγιναν όλες απαιτούμενες εξετάσεις που βγήκαν αρνητικές όσον αφορά τον κορωνοϊό, παραπέμφτηκε σε γιατρό ειδικότητας για να διερευνήσει ενδελεχώς την αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα υγείας του.

Ο γιατρός του συνέστησε επί πλέον εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων συζήτησε με συναδέλφους του άλλων ειδικοτήτων ώστε να έχουν μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης. Θα λέγαμε δηλαδή ότι έγινε ένα ιατρικό συμβούλιο, για τον συγκεκριμένο συμπολίτη, κάτι που είναι εφικτό στο εν λόγω κέντρο που διαθέτει γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, ώστε ο ασθενής να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Δήλωση του ασθενή – συμπολίτη

Για να μην σας κουράσουμε περισσότερο σας μεταφέρουμε επί λέξει την εμπειρία όπως την βίωσε ο εν λόγω ασθενής (τα στοχεία του στη διάθεση μας):

«Αγγελική το κέντρο αυτό είναι ότι καλύτερο για την περιοχή μας. Ας είναι καλά ο κος Μαρτίνος κι η οικογένειά του. Δεν είναι όμως μόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις, τα υπερσύχρονα ιατρικά μηχανήματα, αλλά κυρίως το υγειονομικό προσωπικό που έσκυψε με ενδιαφέρον στο πρόβλημα υγείας μου. Ένιωσα πώς να στο πω ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Φαντάσου αν έπρεπε ν’ απευθυνθώ στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου. Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ, παρότι κι εκεί υπάρχουν καλοί γιατροί.

Στο Κ.Υ. μας όμως ένιωσα τελείως ασφαλής και προστατευμένος, αφού τόσοι γιατροί ειδικοτήτων ενδιαφέρθηκαν για μένα. Έσκυψαν στο πρόβλημα μου μ’ ενδιαφέρον και συνεχή επικοινωνία μαζί μου και το σπουδαιότερο παρέμεινα υπό ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα σπίτι μου.

Θέλω εκ μέρους μου να ευχαριστήσεις τον μεγάλο ευεργέτη μας κο Θανάση Μαρτίνο, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ., κυρίως την γιατρό που με ανέλαβε, για όσα προσφέρουν σε κάθε συμπολίτη μας που ζητά βοήθεια στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει».

Πάγιο αίτημα η δημιουργία Γ. Νοσοκομείου αν. Αττικής

Πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής αν. Αττικής αποτελεί η ανάγκη δημιουργίας Γ. Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή, στην οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πληθυσμιακή έκρηξη.

Πολλές λεπτομέρειες για το ιστορικό της υπόθεσης, με την επικρατέστερη προοπτική το εν λόγω νοσοκομείο να εγκατασταθεί στη Νταού Πεντέλης, αλλά και τις προσπάθειες που κατά καιρούς έγιναν για την αξιοποίηση του Ερασινείου νοσοκομείου, που κατασκευάστηκε και εγκαταλείφτηκε στη συνέχεια επειδή δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί αφού κτίστηκε σε μη ενδεδειγμένη για την εν λόγω χρήση περιοχή.

Πιο κάτω το link σχετικού άρθρου μας

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ, ΠΩΣ ΟΜΩΣ;

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα