24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡαφήνα κυκλοφοριακες ρυθμίσεις: Απάντηση Μπουρνούς σε Χρυσοφώτη

Ραφήνα κυκλοφοριακες ρυθμίσεις: Απάντηση Μπουρνούς σε Χρυσοφώτη

Verba volant, scripta manent” “τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν”  λέει η λατινική παροιμία που συμβουλεύει την αξία που έχει ένα γραπτό κείμενο που δεν μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί έναντι του προφορικού λόγου που μπορεί αντίθετα ακόμα και να ανακληθεί ή να διαψευστεί ως μηδέποτε γενόμενος. Ένα γραπτό κείμενο επίσης αποδεικνύει παράλληλα πέραν πάσης αμφιβολίας το ύφος και το ήθος του γράφοντος. Χειροπιαστό γεγονός που αποδεικνύει τα προαναφερόμενα η απάντηση Μπουρνούς στην επιστολή Χρυσοφώτη.

Παρασάγγας μακράν του θεσμού που υπηρετεί η απάντηση Μπουρνούς σε Χρυσοφώτη  

Στην επιστολή του ο κος Χρυσοφώτης τιμά το θεσμό που υπηρετεί τηρώντας πιστά το πρωτόκολλο, ενώ παράλληλα στοιχειοθετεί κάθε αναφορά με την αντίστοιχη νομοθεσία, ως μαχόμενος δικηγόρος.

Στον αντίποδα ο Βαγγέλης Μπουρνούς όχι μόνο δεν τιμά το θεσμό που υπηρετεί στην απαντητική επιστολή του, αλλά απευθύνεται προς τον κο Χρυσοφώτη, σαν σε φίλο του ταβλαδώρο, προσφωνώντας τον «Αγαπητέ φίλε Σπυρο (χωρίς πουθενά εισαγωγικά)», ενώ του επισημαίνει «Ανέγνωσα με προσοχή την επιστολή σου και διαπίστωσα σωρεία παρανοήσεων και λαθών στο περιεχόμενό της».

Εν ολίγοις μια επιστολή όπως θα διαπιστώσετε, δασκαλίστικη, παρότι ατεκμηρίωτη, ανορθόγραφη, ασύντακτη, χωρίς το απαιτούμενο πρωτόκολλο που διέπει την αλληλογραφία μεταξύ εκπροσώπων δύο θεσμών.

Για να έχετε προσωπική άποψη διαβάστε τις δύο επιστολές. Στο άρθρο Ο Χρυσοφώτης (πρόεδρος ΟΛΡ) έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο Μπουρνούς (τοπάρχης Ρ-Π) και τον υποχρέωσε σε ατιμωτική παράδοση η επιστολή Χρυσοφώτη και πιο κάτω η απάντηση Μπουρνούς όπως ακριβώς την έγραψε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 Ραφήνα 16 Ιουνίου  2021

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Γραφείο Δημάρχου                                                               

Ταχ. Δ/νση: Αραφηνίδων Αλών 12

Ταχ. Κωδ.: 19009 ΡΑΦΗΝΑ

Επικοινωνία: [email protected]

Τηλ.: 22943-21070

Fax: 22940-23481

 

Αγαπητέ φίλε Σπυρο

(χωρίς πουθενά εισαγωγικά)

Ανέγνωσα με προσοχή την επιστολή σου και διαπίστωσα σωρεία παρανοήσεων και λαθών στο περιεχόμενό της.

Αρχικά ένας δήμαρχος εν έτη 2021 δεν αποφασίζει αυτός αλλά το δημοτικό συμβούλιο, πόσο δε μάλλον όταν στο συγκεκριμένο ΔΣ μάλιστα δεν διαθέτει την πλειοψηφία η παράταξή του.

Επομένως συμπερασματικά έπρεπε να αναφερθείς στο συμβούλιο και οχι στον μονομελές οργανο του δημάρχου.

Δευτερευόντως σε αδικούν τα εισαγωγικά στην λέξη δήμαρχος, αλλά αυτό αφορά εσένα και οχι εμένα.

Τριτευόντως απορώ πως, ως ένας εγκριτος νομικός -άνευ εισαγωγικών- σου διαφεύγει ο νόμος (άρθρο 224 του Ν. 3852/2010) που αναφέρεται ρητώς ότι οι αποφάσεις των συλλογικών και μονομελών οργάνων των  δήμων είναι εκτελεστές  με την έκδοσή τους (δηλαδή τη δημοσίευσή τους).

Ο δε έλεγχος νομιμότητας στις πράξεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων καθώς και τον υπολοίπων συλλογικών οργάνων που ασκείται από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι έλεγχος κατασταλτικός αφού ασκείται εκ των υστέρων δηλαδή μετά την έκδοση των αποφάσεων και την εκτελεστότητα τους.

Επιπροσθέτως για τις συγκεκριμένες ενέργειες -πιλοτικού χαρακτήρα- έχουν παρθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις (Τροχαία ) καθώς και οι σχετικές γνωματεύσεις από συγκοινωνιακούς φορείς.

Αντιπαρέρχομαι τις απόψεις σου περί τρόπου λειτουργίας λιμένα -ιδίως την περίοοσο του καλοκλαιριολύ τοιυ 2018- που όλοι θυμούντται τη “συμβολή”  της λειτουργίας του λιμένα στην προσπάθεια διάσωσης του πληθυσμού και στην αποσυμφόρηση των δρόμων εκτόνωσης.

Επίσης αντιπαρέρχομαι στους επιθετικούς προσδιορισμούς περί παρανομίας, θέλοντας να σου γνωστοποιήσω ότι μ ετην συμβολή μας- χωρίς  την δική σας συμμετοχή- θα έρθει από το επόμενο τριήμερο η τροχαία στη πόλη μας.

Επίσης απαιτείται η συμβολή της λιμενικής αστυνομίας γαι την εξασφάλιση της απαγόρευσης διέλευσης των φορτηγών από τη Χ. Μάντικα με βοήθεια στην συμβολή Α. Παπανδρέου και Αραφηνίδων Αλών.

Τελευταία αφήνω στην κρίση σου την φωτογραφία με το σήμ ατης υποχρεωτικής  αριστερης πορείας εδώ και 20 ετία  στην άνοδο μπροστά απο τα γραφεία σας που δεν μπορείτ ενα επικαλείστε ότι την τοποθέτησε ο δήμος, αλλά κάποια προηγούμενη διοίκησή σας, την οποί ακαι εσέις αφήσατε.

Τελειώνοντας σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος  Ραφήνας – Πικερμίου

Ευάγγελος  Μπουρνούς

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα