19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣτη μνήμη της ξεχωριστής, μοναδικής μανόλιας του Πικερμίου που χάθηκε

Στη μνήμη της ξεχωριστής, μοναδικής μανόλιας του Πικερμίου που χάθηκε

Πρέπει να πω ότι ο αφανισμός της μίας και μοναδικής μανόλιας που επί 30 χρόνια στόλιζε την πλατεία Αγ. Χριστοφόρου στο Πικέρμι, δεν στενοχώρησε μόνο εμάς, αλλά κι εκατοντάδες συμπολίτες μας που διάβασαν το σχετικό άρθρο εδώ

Παίρνοντας δύναμη απ’ την τόση απογοήτευση της αποκαθήλωσης του δέντρου μας γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον απολυταρχικό τρόπο που δρα η δημοτική αρχή Μπουρνούς.

Μήπως έχει δίκιο ο δήμαρχος στην συγκεκριμένη περίπτωση ή μήπως όχι;

Υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος η κάτι τέλος πάντων που ν’ αναφέρεται στο τι διέπει την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού;

Αναζητώντας απαντήσεις πέσαμε πάνω στην Εγκύκλιο 46794/4.12.2015 που αναφέρεται στην κοπή δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης!

Με την εγκύκλιο αυτή, η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία, για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού απαιτείται έκδοση Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης, μετά από αίτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου ∆ήµου και σχετική Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ∆ήµου (Επιτροπή ποιότητας ζωής ή δημοτικού συμβουλίου), προσκομίζοντας τα ειδικά δικαιολογητικά που προβλέπονται από την παρ. 1 η του αρθ. 2 της 55174/4-10-2013 Απόφασης (ΦΕΚ 2605/Β’/15-10-2013).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος, κατατίθεται οδοιπορικό σκαρίφημα, αντίστοιχο της περίπτωσης ια του παραπάνω άρθρου, που αφορά στα δηµόσια ή δημοτικά έργα.

Απ’ ότι γνωρίζουμε απ’ όσα δηλώνει η δημοτική σύμβουλος Αγγέλα Ξηντάρα, μέλος επίσης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν άλλα έγγραφα που κατοχυρώνουν τη δημοτική αρχή για το ξερίζωμα της μανόλιας και δεν το ξέρουμε;

Θα χαρούμε πολύ να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση, αφού στο δήμο μας μειοψηφία ικανή να ελέγχει τις πράξεις της δημοτικής αρχής Μπουρνούς με τεκμηρίωση, φαίνεται ότι δεν υπάρχει.

Συμπερασματικά: Μήπως μας εμπαίζουν κάποιοι ή τουλάχιστον νομίζουν ότι το πράττουν;

Εγκύκλιος 46794

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα