19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Απορίας άξιο γιατί ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Μπουρνούς παίρνει πάνω του αρμοδιότητες που ούτε του ανήκουν, ούτε μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο έχει βρεθεί ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, που μόνο κατ’ όνομα υπάρχει στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, αφού κυριολεκτικά δεν υπάρχει στη συνείδηση των πολιτών.

Το θέμα ανακινήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από παρέμβαση Βασιλόπουλου αν ο ‘’συμπαραστάτης’’ έχει δράσει στο θέμα των κατεδαφίσεων και αν διατηρεί γραφείο και ώρες που να μπορεί να δέχεται τα παράπονα των δημοτών.

Η τότε απάντηση του δημάρχου κ. Πιστικίδη ξένισε με τον τρόπο αντιμετώπισης του ‘’συμπαραστάτη’’ ωσάν να μη αποτελεί αυτόνομη και ανεξάρτητη απ’ το δήμο οντότητα, υπογραμμίζοντας ότι ελάχιστες περιπτώσεις καταλήγουν σ’ αυτόν ακόμα και στο δήμο Αθηναίων όπου έχουν καταγραφεί 360 περιπτώσεις κατά δήλωσή του, ενώ τόνισε ότι «Στους μικρούς δήμους όπως είναι ο δικός μας, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν τους δημοτικούς συμβούλους, υπάρχει μια ποιο άμεση λύση στα προβλήματά τους», αγνοώντας ως φαίνεται ότι ο ‘’συμπαραστάτης’’ του όμορου δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας έχει ασχοληθεί με 600 και βάλε υποθέσεις.

Προς ενίσχυση των λεγομένων του δημάρχου και ενισχύοντας την επικρατούσα άποψη ότι ο ‘’συμπαραστάτης’’ Ραφήνας-Πικερμίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δημοτική αρχή, στη χθεσινή συνεδρίαση (29-9) του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς ανέλαβε να δικαιολογήσει την απραξία του ‘’συμπαραστάτη’’ λέγοντας ότι όσες υποθέσεις του κατατέθηκαν ήταν για θέματα εκτός αρμοδιότητάς του, όπως για τον Οργανισμό Λιμένα και την ηχορύπανση του αεροδρομίου. Συμπλήρωσε δε ότι αναζητείται γραφείο που θα τον στεγάσει, οπότε θα ανακοινωθούν και οι ώρες λειτουργίας του.

Ερώτημα: Πως μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη αρχή διαμεσολάβησης μεταξύ δημοτών και δημοτικής αρχής, κάποιος που δεν υποστηρίζει ο ίδιος τη θέση του, αλλά έχει αφήσει το ρόλο αυτό στον αντιδήμαρχο; Πως μπορεί να τον εμπιστευτεί οποιοσδήποτε δημότης όταν γνωρίζει τον απόλυτο εναγκαλισμό του με τη δημοτική αρχή;

Υπαρκτό παράδειγμα ο γείτονας συνάδελφός του στα Σπάτα-Αρτέμιδα, που δεν δέχεται καμία υποστήριξη από υπάλληλο του δήμου παρά τον όγκο των υποθέσεων που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει, κατά δήλωση του ιδίου, καθώς φοβάται διαρροές. Μάλιστα έχει εγκαλέσει αρκετές φορές δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας με τελευταία την υπόθεση με τον Αθλητικό Οργανισμό.

Μήπως είναι αναγκαίο ένα ενημερωτικό σεμινάριο του ‘’συμπαραστάτη’’ Ραφήνας-Πικερμίου απ’ το γείτονά του;   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα