17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΥποκλινόμαστε στον τοπάρχη Ραφήνας-Πικερμίου

Υποκλινόμαστε στον τοπάρχη Ραφήνας-Πικερμίου

«Όταν ο Θεός θέλει να καταστρέψει τον μέρμηγκα του δίνει φτερά» λέει η λαϊκή σοφία. Ας ευχηθούμε αυτή η ρήση να μην αγγίξει τον τοπάρχη Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια αυταρχισμού, αξιοποιώντας την αδιάφορη στάση σύσσωμης της μειοψηφίας σε αποφάσεις οι οποίες σε πλείστες περιπτώσεις παρεκκλίνουν της διά νόμου πεπατημένης.

Στο οικοδόμημα των απολυταρχικών αποφάσεων, με την υπογραφή, σε πολλές περιπτώσεις, των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα λιθαράκι, με την πρόσκληση των μελών της Δημόσιας Διαβούλευσης να επικυρώσουν(!) απόφαση του Σώματος για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2019-2023 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019-2023).

Εν κατακλείδι: Κατά την ταπεινή μας άποψη ο τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου μπορεί να γίνει ένας υποδειγματικός Δήμαρχος, αν εμπιστευτεί πρόσωπα που θα μπορούν να τον συμβουλεύσουν σε θέματα όπου είτε από άγνοια είτε από υπέρμετρη αυτοπεποίθηση παρακάμπτει την νομιμότητα. Κάτι που αν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (αν υπάρχει) το εκμεταλλεύονταν θα μπορούσαν να τον στριμώξουν στα σχοινιά.

Το δυστύχημα είναι ότι όπως έχει διαμορφωθεί το δημοτικό σκηνικό, οι δημότες έχουν μια κακή διοίκηση, λόγω της αυλής που περιβάλλει τον τοπάρχη η οποία κολακεύει την όποια μεγαλορρημοσύνη και αμετροέπεια της διοίκησης, συγχρόνως με μια κάκιστη αντιπολίτευση η οποία δεν μπορεί ή δεν θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Κρίμα! Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δικαιούται ένα καλό δήμαρχο, ο οποίος αφού διαθέτει πλειοψηφία, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, δεν υπάρχει λόγος να παίρνει αποφάσεις χωρίς να πληροί τα εκ του νόμου οριζόμενα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα