Ένα σχετικά τυπικό θέμα όπως η «λήψη απόφασης περί παραχώρησης του αύλειου χώρου του καταστήματος εστίασης εντός των κατασκηνώσεων Σ.Υ.Ε. Πετρελαίων – Μελτέμι στη θέση «Λάκκα» της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας, προς το ίδιο το κατάστημα, κατόπιν ενοικίασης, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» αποδείχτηκε ότι υπέκρυπτε πράγματα που προβλημάτισαν αρκετούς συμβούλους στη συνεδρίαση του Σώματος Ραφήνας-Πικερμίου, την Πέμπτη 28/8/2025.
Στις ερωτήσεις που προηγούνται σε κάθε θέμα ημερησίας Διάταξης ο Παναγιώτης Ευαγγέλου της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε το λόγο και ρώτησε πως νοικιάζεται ένας χώρος (εννοεί το κατάστημα εστίασης) που κατά βάση βασίζεται στον αύλειο χώρο και μετά τη σύμβαση ζητείται μίσθωμα γι’ αυτόν χωρίς να ξέρει το κόστος ο ενοικιαστής;
Κατά λέξη είπε: «Πως νοικιάζεται ένας χώρος που λειτουργεί με βάση τον αύλειο χώρο και εκ των υστέρων έρχεται η απόφαση μίσθωσης μ’ ένα αντίτιμο που δεν γνωρίζουμε;» και συνέχισε: «Περίεργα μας φαίνονται όλα αυτά, δηλαδή σπάει ο (ενιαίος) χώρος σε κλειστό και ανοιχτό ενώ έχει μπει μέσα ο εκμισθωτής;»
Συνέχισε δε με την δεύτερη ερώτησή του σχετικά με την αποτύπωση του χώρου στο διάγραμμα που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που δείχνει τον προς ενοικίαση αύλειο χώρο, όπου με διακεκομμένη γραμμή φαίνεται ένας δρόμος (διάδρομος) που έχει προβλεφθεί για λόγους ασφαλείας (οδηγεί στη θάλασσα), αλλά δεν αποτυπώνονται τα παγκάκια που υπάρχουν στο κιγκλίδωμα που βλέπει την θάλασσα.
“Αυτά γιατί δεν αποτυπώθηκαν αφού έγινε αυτοψήφια απ’ την Τ.Υ. του δήμου, ρώτησε και μας έρχεται ένα διάγραμμα στο οποίο δεν αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση;”.
Η δήμαρχος αναφέρθηκε στο επίσημο μισθωτήριο το 1993, όπου αναφέρεται ότι νοικιάζει την έκταση των 156 στρεμμάτων στο συνεταιρισμό πετρελαιοειδών εκτός του μπακάλικου και του μαγαζιού εστίασης μαζί με τους περιβάλλοντες χώρους, όπου φαίνεται ότι το μαγαζί όλα αυτά τα χρόνια έπαιρνε παρατάσεις ενοικίασης και φέτος για πρώτη φορά γίνεται διαγωνιστική διαδικασία καθόλα νόμιμη απ’ το δήμο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» ο οποίος είπε:
«Πραγματικά για ένα καθαρά τυπικό θέμα ξεδιπλώθηκε μια ολόκληρη ιστορία. Έγινε μια σωστή ερώτηση απ’ τον κ. Ευαγγέλου “γιατί δεν έγινε σωστή αποτύπωση του χώρου”, είπε η δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν παγκάκια – βεβαίως όλοι ξέρουμε ότι υπήρχαν παγκάκια – ήρθε ο επιχειρηματίας και είπε “εγώ δεν πρέπει να έχω πρόσβαση στο κάγκελο;” άρα όλοι σκεπτόμαστε ότι γι’ αυτό δεν αποτυπώθηκαν τα παγκάκια και ξεκινήσαμε να τσακωνόμαστε.
Έχουμε ένα πρόβλημα: γιατί μας φέρατε μια εισήγηση που απέκρυπτε την υφιστάμενη κατάσταση κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ το μέχρι που θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα. Είναι απαράδεκτο… και το τοπογραφικό, για να ολοκληρώσω, ούτως ή άλλως πρέπει να διορθωθεί.
Αν πέρασε απ’ την Δημοτική Επιτροπή, να πάει πίσω αφού διορθωθεί. Γιατί πιεζόμαστε να πάρουμε απόφαση με λάθος τοπογραφικό αφού τελειώνει η χρονιά και μπορεί ο επιχειρηματίας να λειτουργεί, όπως λειτουργεί ήδη».
Εδώ παρέμβηκε ο Μπουρνούς λέγοντας: «πρέπει να ψηφιστεί επειδή ο επιχειρηματίας θέλει να είναι νόμιμος», κάτι που προκάλεσε αντιρρήσεις Μπουρνιά και Βασιλόπουλου, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι: «Πρέπει να γίνει σωστή η αποτύπωση. Καλούμαστε να πάρουμε απόφαση με παραπλανητικά στοιχεία».
Τελικά επί δέκα (10) παρόντων δεν μετρούνται λευκά και «παρών» ψήφισαν:
Έξι (6) ΥΠΕΡ: Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Μαυρογόνατος Θωμάς, Δουβίτσας Γιώργος, Διαγγελάκης Μάριος, Κοκκόλης Γιώργος, Κατσουλάκης Δημήτριος
Τέσσερα (4) κατά: Αποστολάκη Μαρία, Βασιλόπουλος Ανδρέας, Ευαγγέλου Παναγιώτης, Τερζοπούλου Εμμανουέλα
Τέσσερα (4) λευκά 3 + παρούσα 1: Σκούφος Σωρτήρης, Μπουρνιάς Βασίλειος, Ζαφειρόπουλος Χαράλαμπος, ΠΑΡΩΝ – Λύγκου Αικατερίνη
Απόντες ήταν: Ξηντάρας Κωνσταντίνος, Λαμπίρη Χριστίνα, Νικολόπουλος Αλέξανδρος, Μακρή Κωνσταντίνα, Μοτσάκος Βασίλειος, Δελή Σταυρούλα, Μπουρνούς Ευάγγελος (αποχώρησε πριν την ψηφοφορία), Αραπκιλής Σάββας, Λουκάτος Σπυρίδων, Μπατάλης Παύλος, Αλειφαντής Στυλιανός





