22 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η οικονομική λαίλαπα που κτυπά αλύπητα τη χώρα, όχι μόνο υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών, αλλά δρα και εις βάρος της ασφάλειάς τους, με την απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει – καταργήσει αστυνομικά τμήματα και σταθμούς, σε καλλικρατικούς δήμους της αν. Αττικής με τεράστια έκταση και ανομοιογενές γεωμορφικό τοπίο, εν σχέση με άλλους δήμους της Αττικής.

Προς τούτο ο δήμαρχος του Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, εκφράζοντας τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτές αποφασίστηκαν και στο σχετικό ψήφισμα της 9ης συνεδρίασης της 13-5-2015 επαναδιαβιβάζει το έγγραφο του Δήμου Σαρωνικού με αριθμό πρωτοκόλλου 5/5/2015/6353, έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους, καθώς και τη διασφάλιση της έννομης τάξης, απευθύνει επιστολή στον Υπουργό προστασίας του πολίτη όπως πιο κάτω παρατίθεται:  

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την από 05/10/15 με αρ. πρωτ. 2000/15/1800307, επιστολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προς το Δήμο Σαρωνικού σας επαναδιαβιβάζουμε το από 5/5/2015/6353 έγγραφό μας όπου διατυπώνουμε την αντίθεσή μας σε σχέση με το σχεδιασμό συνένωσης των Αστυνομικών Τμημάτων το οποίο αποτέλεσε και έκδοση ψηφίσματος στην 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13-5-2015.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προχωράτε στην απόφαση κατάργησης των τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 2392/15/748272 «η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, μαζί με τα όμορα Τμήματα Ασφαλείας τους και τον Αστυνομικό Σταθμό Σαρωνίδας».

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η έκταση του Δήμου Σαρωνικού εκτείνεται σε 133.43 τ. χλμ. και ο πληθυσμός του αγγίζει τις 30.000.

Επιπροσθέτως, ο πληθυσμός αυτός είναι πολλαπλάσιος κατά τους θερινούς μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μιας και η παραλιακή ζώνη του Δήμου, από το Λαγονήσι έως και τον όρμο Καταφυγή στην ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας έκτασης 22 χιλιομέτρων, διατηρεί υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Δήμου μας, το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματική αστυνόμευση, είναι το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Τα ως άνω αναφερθέντα κάνουν σαφές ότι η αστυνομική παρέμβαση σε τυχόν παραβατικό συμβάν δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε έγκαιρη.

Επίσης, η κατάργηση των τμημάτων Αναβύσσου και Σαρωνίδας θα δημιουργήσει το αίσθημα της παντελούς έλλειψης τήρησης της νομιμότητας αλλά και θα συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων παράβασης του νόμου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Σαρωνικού.

Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής.

Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των περιφερειακών Δήμων, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας που είναι ήδη διάχυτο και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας. Απαιτούμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο μας.

Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους, για παραμονή των αστυνομικών τμημάτων, επαρκή στελέχωση τους ώστε η ζωή και η περιουσία του σαν μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Σας δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα