29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Αμαλίας Τόκα για το προσφυγικό. Ζητά άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, καθώς το θέμα φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά στα όρια του δήμου.  

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου

κ. Μισοκοίλη

υπόψη:  του Δημάρχου

 και όλων των Δημοτικών Συμβούλων

4/3/2016

ΑΙΤΗΜΑ : έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου με

ΘΕΜΑ : « Λήψη απόφασης και συζήτηση  για την συμπαράσταση  και την  δράση μας στη δημιουργία ασπίδας προστασίας και αλληλεγγύης  στο  προσφυγικό δράμα των χιλιάδων ανθρώπων »

Κύριε Πρόεδρε,

Εμείς, οι αιρετοί,  δεν είναι δυνατόν να μένουμε συντεταγμένα  αμέτοχοι σε αυτό το προσφυγικό δράμα των  χιλιάδων ανθρώπων. Πιστεύω, ότι  οφείλουμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να συντονιστούμε , να δράσουμε θεσμικά μαζί με τους συλλόγους ,τους συμπολίτες μας, προκειμένου  να στήσουμε μια ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα, σήμερα, που το δράμα εντείνεται  μετά από τις πρόσφατες  τραγικές  εξελίξεις των τελευταίων ημερών με το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων  στην χώρα μας .

Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε «θεατές», περιμένοντας, ίσως, μόνον  κεντρικές αποφάσεις και δράσεις ή ας κάνει ο καθένας μας πρωτοβουλιακά ότι μπορεί, όταν γνωρίζουμε ότι οι ροές καθημερινά αυξάνονται και όταν γνωρίζουμε    ότι στην Τουρκία βρίσκονται ακόμη περί τα 2,5 εκ. πρόσφυγες και μετανάστες και οι οποίοι με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουν να περάσουν στην χώρα μας, για να  συνεχίσουν  την Οδύσσειάς τους –όπως θέλουν-προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπάρχει   επιτακτική ανάγκη  της ενίσχυσης των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προκειμένου να αποτραπούν οι συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία είναι βέβαιο ότι αν συμβεί, θα επηρεάσει  είτε  έμμεσα είτε  άμεσα  και την δική μας ζωή, όλων  των πολιτών  του Δήμου μας.  

Οφείλουμε   να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφύγων  τουλάχιστον αυτών, που βρίσκονται  στα    Κέντρα  Υποδοχής και Φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας, από την Αττική  μέχρι την Ειδομένη.

Κύριε Πρόεδρε,

Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείται με το αίτημα της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου με το παραπάνω θέμα,  και για ένα λόγο παραπάνω ο οποίος  έχει σχέση με την  ιστορία της πόλης της Ραφήνας,  στην οποία είχαν   εγκατασταθεί  πολλοί ξεριζωμένοι πρόσφυγες  της Μικρασιατικής καταστροφής.  Το χρωστάμε στην μνήμη  των χιλιάδων  προσφύγων.  

Η Δημοτική Σύμβουλος

Αμαλία Τόκα

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα