17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Σαν πολίτης, σαν σύζυγος και πατέρας, αλλά και σαν Δήμαρχος, έζησα και ζω με σεβασμό στις αξίες που με δίδαξε η οικογένειά μου και ο τόπος μου.

Ολόκληρη η Δημοτική Αρχή που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, φίλοι και συνεργάτες, μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αγωνίζονται με ήθος, με ζήλο και αγάπη για τον τόπο.

Σήμερα, με αφορμή την προεκλογική περίοδο που ξεκινά, θέλω να στηλιτεύσω τα θλιβερά φαινόμενα πολιτικής ανηθικότητας που δυστυχώς αναδύονται συνεχώς στην τοπική μας κοινωνία και να σας καλέσω όλους να τα πατάξετε και να τα εκδιώξετε για πάντα από την κοινή μας ζωή.

Τα φαινόμενα αυτά είναι γεννήματα της απόγνωσης, της παρακμής, της προσωπικής κατάπτωσης ανθρώπων που έχουν χάσει το δρόμο τους και την ψυχή τους και που προσπαθούν να ωφεληθούν πολιτικά κάνοντας το κακό.

Με το χέρι στη καρδιά σας λέω πως ποτέ κανείς δεν νοιάστηκε για το κοινό καλό κάνοντας κακό στους άλλους.

Ο Δούρειος ίππος του δήθεν ενδιαφέροντος κάποιων για το κοινωνικό σύνολο, κρύβει ανθρώπους αδίστακτους και εμπαθείς, που δε διστάζουν να συκοφαντήσουν, να λοιδορήσουν, να προσβάλουν και ναι, να καταστρέψουν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά όσους θεωρούν εμπόδιο για να φτάσουν σε θέσεις εξουσίας.

Δε διστάζουν, κρυμμένοι πίσω από ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ χρηστών, να χυδαιολογούν αναίσχυντα.

Δε διστάζουν να μοιράζουν φυλλάδες συκοφαντικές και ντροπιαστικές.

Δε διστάζουν να λερώνουν ανθρώπους και υπολήψεις, να διασύρουν οικογένειες.

Δε διστάζουν, τέλος, να μολύνουν ψυχές με αισχρά ψεύδη, να μολύνουν μια κοινωνία ολόκληρη και να την σύρουν σε πολιτικές τακτικές σκοτεινών εποχών του παρελθόντος που πήγαν πίσω μια ολόκληρη χώρα.

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου σταθήκαμε πάντοτε πολέμιοι τέτοιων μέσων και πολέμιοι τέτοιων ανθρώπων, οι οποίοι είναι εχθροί του τόπου.

Πάντοτε αγωνιστήκαμε με ηθική, με σεβασμό και καθαρή ψυχή.

Σας καλώ να με ακολουθήσετε σε έναν δίκαιο και αγνό προεκλογικό αγώνα, που δεν χωράνε ψεύδη, ανεντιμότητα και χυδαιολογία.

Σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για να κρατήσουμε το επίπεδο της κοινωνίας μας ψηλά, να διαφυλάξουμε την ψυχή των ανθρώπων μας από το μιαρό μικροπολιτικό καθεστώς που στοχεύει στην απώλεια της πίστης του ανθρώπου στον άνθρωπο και στην αβίαστη χειραγώγηση.

Ο αγώνας όλων μας για την καθημερινότητα είναι μια μάχη ζωής που κερδίζεται μόνο με εργατικότητα, δικαιοσύνη και ήθος.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, πως ένα από τα σημαντικότερα έργα μιας Δημοτικής Αρχής είναι να εξαλείφει από τον δημόσιο βίο ανέντιμες και ανίερες τακτικές που προσβάλλουν τον τόπο και βλάπτουν την κοινωνία.

 

Σπύρος Στάμου

Δήμαρχος Παιανίας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα