28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Είναι ίσως η καλύτερη προσέγγιση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων που έχω διαβάσει ή ακούσει το τελευταίο διάστημα. Κι’ αυτή από ανάρτηση στο FB καλού φίλου, που τη κάνει  ακόμα καλύτερη το σχόλιο αναγνώστη, που την απογειώνει. Για του λόγου το αληθές διαβάστε τη γράφει ο ναύαρχος Ε.Α. κ. Μπάμπης Παπαπασχάλης και πως σχολιάζει στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος ενισχύοντας ουσιαστικά την ελληνικότητα της περιοχής που είναι αυταπόδεικτη.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπασχάλης:

Με όλα αυτά που συμβαίνουν από το 1992 μέχρι σήμερα και τις συζητήσεις που και πάλι μονοπωλούν τον τελευταίο καιρό την επικαιρότητα, περί της ονομασίας του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων, θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα απλό, αλλά κατά την άποψή μου σωστό επιχείρημα.

Αν γνωρίζω καλά, η εποχή – περίοδος μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου το 323 πχ έως το 146 πχ (κατάληψη της Ελλάδας από τους Ρωμαίους) κατ’ άλλους το 31 πχ (Ναυμαχία στο Άκτιο), ονομάζεται Ελληνιστική Εποχή ή Ελληνιστική Περίοδος, έτσι είναι γνωστή και αναφέρεται παγκοσμίως.

Η χαρακτηριστική αυτή ονομασία δεν δόθηκε από τους Έλληνες αλλά από τους ξένους ιστορικούς και μελετητές (κυρίως Γερμανούς) καθώς διαπίστωσαν – αναγνώρισαν, ότι την περίοδο αυτή εξελληνίστηκε μεγάλο μέρος (αν όχι όλο) της Μ. Ανατολής.

Η ελληνική γλώσσα – και όχι η σλάβικη – ήταν η κοινή γλώσσα επικοινωνίας όλων των λαών και το ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Τι λοιπόν συζητάμε τώρα;……

Και ακολουθεί το σχόλιο του Δημήτρη Αδαμόπουλου:  

Όσα αναφέρεις είναι αυτά που οι γείτονές μας δεν μπορούν να αμφισβητήσουν.

Είναι σίγουρο ότι ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η καταγωγή τους και βέβαια δεν έχει ουδεμία σχέση με την Ελλάδα, αλλά νοιώθοντας την ανάγκη να δημιουργήσουν και ιστορία στο νεοσύστατο κράτος τους (παρακινούμενοι από ανιστόρητους συμβουλάτορες) σφετερίζονται το όνομα Μακεδονία, στην οποία  απλά ο χώρος που κατέβηκαν να κατοικίσουν, έτυχε να ανήκει.

Ακόμα και την γραφή τους, Έλληνες κληρικοί (και πολύ πρόσφατα) τους την δίδαξαν. Ενώ οι Ελληνικές επιγραφές υπήρξαν χιλιάδες χρόνια πριν την ύπαρξή τους. Βλέπεις έλαχε και η Βεργίνα!!!! Εκτός και αν νομίζουν ότι κι αυτή είναι δική τους.

Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και γνήσια ΕΛΛΗΝΙΚΗ στωικότητα την κομπλεξική συμπεριφορά τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα