15.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΟΣ: ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΟΥΤΕ Η ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΕΡΟΣ: ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΟΥΤΕ Η ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Την έντονη και ξεκάθαρη αντίδραση του στο σχεδιασμό της Περιφερειάρχου Αττικής, κας Ρένας Δούρου, για μετατροπή των λατομείων Κορωπίου σε χωματερές εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιάννης Σμέρος. Παράλληλα, χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία η οποία ήταν ιδιαίτερα μαζική και σίγουρα θα έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όσους λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις. 

Αυτό εξέφρασε κατά την τοποθέτηση του, στη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής, την οποία συγκάλεσαν με πρωτοβουλία τους η Δημοτική αρχή Κορωπίου και ο δήμαρχος, Δημητρης Κιούσης. 

Ο Γιάννης Σμέρος με τη διπλή ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου και του Χημικού Μηχανικού-Περιβαλλοντολόγου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αντιτάσσεται στην απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής, του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής). Χαρακτηριστικά δήλωσε πώς “Ούτε το Κορωπί, ούτε η Ανατολική Αττική πρέπει να γίνουν οι σκουπιδότοποι του Λεκανοπεδίου”. Παράλληλα, κατηγόρησε για μεθοδεύσεις την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών προσπάθησε να περάσει το θέμα της κατασκευής των χωματερών, ώστε να μη γίνει αντιληπτό. 

Επίσης, έστρεψε τα βέλη του στους παριστάμενους στην ίδια εκδήλωση εκπροσώπους της διοίκησης του ΕΣΔΝΑ, τους οποίους κάλεσε να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου θέματος, που αφορά στην μετατροπή των λατομείων σε χωματερή και όχι για γενικότητες, στις οποίες υπάρχει μία γενική συμφωνία για θέματα όπως είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή κλπ.  

Κλείνοντας την παρέμβαση του, πρότεινε προς την δημοτική αρχή Κορωπίου την πρόθεση του να φέρει το θέμα προς συζήτηση προς το ΤΕΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, του οποίου είναι Μέλος, ώστε να υπάρξει περαιτέρω πίεση προς την διοίκηση της περιφέρειας Αττικής και την ίδια την περιφερειάρχη για να αλλάξει τα σχέδια της, που υποβαθμίζουν την Ανατολική Αττική. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα