23 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στη Βουλή των Ελλήνων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.

Ο κ. Πάντζας αναφέρθηκε στο αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο που δημιούργησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις προηγούμενες δεκαετίες, το οποίο στόχευε αποκλειστικά στο να τα πάρουν οι λίγοι. Αδιαφορούσε στο πώς θα μειώσει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, καθώς και στο πώς θα περιορίσει την άνιση κατανομή του εισοδήματος. Μάλιστα, προέτρεψε τους ιθύνοντες και αποκλειστικά υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να απαντήσουν στη νέα γενιά που μετανάστευσε, γιατί δεν καταπολέμησαν την φτώχεια, την ανεργία και την ανισότητα. Να μιλήσουν για τις υπερτιμολογήσεις, για τα δωράκια, για το πολιτικό OK που έπρεπε να δοθεί προκειμένου να προχωρήσει μια επένδυση. Για την νοοτροπία που εξέθρεψαν ότι μόνο αυτός που κλέβει πάει μπροστά. Να μιλήσουν για τα πάρτι και τις μπίζνες που στήσανε δεκαετίες τώρα, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Σε όλες αυτές τις παθογένειες που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Πάντζας ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαντά με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, με αγώνες στην Ευρώπη για την ρύθμιση του χρέους, με παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα για τις μεγάλες επενδύσεις, για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με παρεμβάσεις του κ. Βερναρδάκη σε νομοσχέδια που σύντομα έρχονται στην Βουλή, με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη για να διεκπεραιωθούν οι αυξημένες υποθέσεις που εκκρεμούν, με παρεμβάσεις θεσμικές που ήδη σήμερα συζητιούνται, καθώς και με το παρόν σχέδιο νόμου.

Μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που απευθύνεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στις νέες θέσεις εργασίας, στο υψηλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στην κοινωνική οικονομία, στην ελληνική βιομηχανία, με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά. Σε κλάδους τις Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, καθώς και στη Γεωργία και τον Τουρισμό. Με κοινωνική δικαιοσύνη, με ουσιώδεις ποιοτικές αλλαγές και παρεμβάσεις στη διαδικασία της ανάπτυξης. Και όχι με εργαλεία που ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη για τους λίγους έχοντες, εις βάρος των πολλών, τόνισε ο Βουλευτής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην Αττική, Περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, επισημαίνοντας την ανάγκη να διευρυνθεί το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ενίσχυσης στο ανώτατο προβλεπόμενο που είναι το 50%, σε Δήμους όπως είναι τα Μέγαρα, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα κα, οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία ενώ έχουν βιομηχανικές ζώνες.

Τέλος, εστίασε στο γεγονός ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα διαδικασία, σε μια νέα προοπτική, στην οποία η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να σπάσει αποστήματα και παθογένειες δεκαετιών. Για να καταπολεμήσει τη φτώχεια, την ανεργία και την ανισότητα. Για να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης γενιάς χωρίς να υπονομεύσει τις γενιές του μέλλοντος, όπως έπραξαν οι προηγούμενοι. Αυτός ανέφερε ότι είναι ο στόχος, η αποστολή και ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα επιτευχθεί όσο και αν φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης..    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα