25.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Την ημέρα αυτή, ημερομηνία γέννησης του Νομπελίστα Ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που το 1900 ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και αργότερα το Ρέζους, τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και την προσφορά του στην κοινωνία.

Τιμούμε όλους τους εκείνους τους ανθρώπους που χαρίζουν ζωή, δωρίζοντας το αίμα τους.

Σήμερα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί στην Ελλάδα καταφέρνουμε τα τελευταία χρόνια να κάνουμε αυτό το μήνυμα πράξη. Παρά την οικονομική κρίση, η χώρα μας έχει σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών διεθνώς, βάσει του πληθυσμού της.

Οι ανάγκες, ωστόσο, παραμένουν υψηλές. Γι’ αυτό χρειάζεται ακόμη περισσότερη ενημέρωση, ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Χρειάζεται ακόμη περισσότεροι άνθρωποι, να αντιληφθούν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, να αντιμετωπίσουν τις προκαταλήψεις και τις φοβίες, να πιστέψουν ότι αξίζει να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, για να προσφέρουν ένα δώρο ζωής σε αυτούς που το χρειάζονται.

Στο Δήμο Σαρωνικού, υποστηρίζουμε και υπηρετούμε έμπρακτα την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας: έχοντας δημιουργήσει μια κοινή για όλο το Δήμο Τράπεζα Αίματος από το 2014, έχοντας οργανώσει 10 εθελοντικές αιμοδοσίες, έχοντας διαθέσει περισσότερες από 500 μονάδες αίματος, για να βοηθήσουμε συνδημότες μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Σαρωνικού, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με ανιδιοτέλεια και γνήσιο αίσθημα προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Ας γίνουμε περισσότεροι, συμμετέχοντας στην επόμενη εθελοντική αιμοδοσία, που θα γίνει στο Δήμο Σαρωνικού στις 6 Ιουλίου.

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Ας δώσουμε αίμα. Ας μοιραστούμε τη ζωή”. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα