22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ«ΔΡΑΣΗ - ΔΙΑΒΑΣΜΑ»: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ...

«ΔΡΑΣΗ – ΔΙΑΒΑΣΜΑ»: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από πολιτική αμφισβήτηση και απαξίωση των πολιτικών θεσμών. Όσο περισσότερο το κυβερνητικό σχήμα, που έθρεψε αφειδώς µε υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, καταρρέει, τόσο πιο επιτακτική κρίνεται η ύπαρξη της πολιτικής αλλαγής, η οποία θα συνεπάγεται τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτικοποίηση, και θα επαναφέρει ξανά την προοπτική σταθερότητας για τη χώρα.  

Η πραγματική όμως αλλαγή, όπως έχει αποδείξει επανειληµµένα και η σύγχρονη ιστορία, έρχεται πάντα μέσα από τη νέα γενιά . Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τους νέους που προβληματίζονται και ανησυχούν για το μέλλον της χώρας µας. Έχει ανάγκη τους νέους που ενεργοποιούνται και παλεύουν για το καλύτερο. Έχει ανάγκη από ανθρώπους µε γνώση και επιστημονική κατάρτιση. Όσο αυτά εκλείπουν, δεν μπορεί να υπάρξει υγιής πολιτική δράση. Το θεμέλιο άλλωστε της πολιτικής είναι η παιδεία.  

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη η οποία εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα τελευταία τριάντα χρόνια, είναι η δύναμη, που μπορεί μέσα από τις κατακτήσεις του παρελθόντος αλλά και το όραμα για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο να συνδέσει άρρηκτα την πολιτική ενασχόληση µε την ακαδημαϊκή πρόοδο. Είναι η δύναμη, η οποία εκφράζει την ήρεμη πλειοψηφία των φοιτητών, που προσπαθεί και που στοχεύει στην αριστεία, αλλά παράλληλα δεν αδιαφορεί για το πολιτικό γίγνεσθαι.

Οφείλουμε, λοιπόν, ως ακαδημαϊκοί πολίτες µε ανησυχίες, να μιλήσουμε στα πανεπιστήμια, για τη σημασία μιας νέας διάστασης στην πολιτικοποίηση, η οποία θα εκφράζεται, μέσα από τρείς λέξεις: καινοτομία, συνδιαµόρφωση, υλοποίηση.  

Οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για • Ιδιωτική χρηματοδότηση στην παιδεία • Έρευνα και αξιολόγηση • Πανεπιστημιακή φύλαξη • Σύνδεση µε την αγορά εργασίας, παραμένουν διαχρονικά επίκαιρες, απέναντι σε µία κυβέρνηση που ακολουθεί µία ισοπεδωτική πολιτική και στον τομέα της παιδείας.

Με την ‘’ποινικοποίηση’’ της αριστείας, µε νόμους κακέκτυπα που έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του 1980, µε το χάιδεμα νοσηρών µειοψηφιών που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια, είναι υποχρέωση όλων των φοιτητών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, να προτάξουν την αλήθεια και τη λογική. Είναι καθήκον όλων µας, απέναντι στους πολιτικά και μορφωτικά απαίδευτους υπουργούς που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας, να προασπίσουμε την αριστεία και την επιστημονική κατάρτιση.

Είναι καθήκον όλων µας, απέναντι στην απαξίωση, να προασπίσουμε τη δράση και τη συµµετοχή. Είναι καθήκον όλων µας, μέσα από τη δράση, να κατακτήσουμε την παιδεία που αξίζει σε µας και τις μελλοντικές γενιές της χώρας.

Όλα είναι θέμα παιδείας  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα