19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας, κατά το οποίο η Ένωση Γονέων μαθητών των σχολειών της Αρτέμιδας  έθεσε μέσα από ένα κείμενο συλλογής εκατοντάδων υπογραφών των κατοίκων του Δήμου το θέμα της λειτουργίας  και των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σπάτων-Αρτέμιδας. Επισήμανε ακόμα την ανάγκη να λυθεί άμεσα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία του Δήμου μας, καθώς το σχολικό έτος ξεκίνησε χωρίς να λειτουργεί κανένα απολύτως δρομολόγιο για τους μαθητές.

            Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε για ακόμα μια φορά την απόλυτη ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά του προσωπικού που απαιτείται για τη 24ώρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση παιδίατρου σε εθελοντική βάση, πάρα την ανθρωπιστική διάθεση όλων των εθελοντών γιατρών, θεωρούμε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του Δήμου μας, καθώς  δεν καλύπτονται ούτε καν οι βασικές ειδικότητες (παιδίατρος, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος και καρδιολόγος, ΟΡΛ), ενώ είναι φανερή η ανάγκη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορεί να υπάρχει μακρόχρονος προγραμματισμός και σταθερή κάλυψη των αναγκών, σε αντίθεση με την ισχύουσα πρακτική πρόσληψης γιατρών για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

            Σε ότι αφορά τις μεταφορές των μαθητών, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συμπαραταχτεί στα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος για σύγχρονες, ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές των μαθητών από και από το σχολείο. Η χρονιά ξεκίνησε και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες μεταφορές. Το ζήτημα είναι φλέγον ιδιαίτερα στο δήμο μας, όπου η δομή των πόλεων, οι δρόμοι, οι συνοικισμοί και η μορφολογία υπαγορεύει την ανάγκη να προκηρυχτούν διαγωνισμοί δρομολογίων για ΟΛΑ τα σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

            Τέλος, στο Δημοτικό συμβούλιο τέθηκε το θέμα της πρόσληψης προσωπικού μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στην προσχολική αγωγή. Με βάση το σχεδιασμό αυτό, ενώ οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς έχουν ξεπεράσει τις 300, μόλις 80 παιδιά προβλέπονται να έχουν δωρεάν θέση σε αυτούς. Με αυτές τις διαδικασίες κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο η πλειοψηφία των γονέων να πληρώνει τροφεία για τα παιδιά τους και να γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς με ένα έως και δυο μήνες καθυστέρηση. Σε αυτά τα πλαίσια η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι, παρόλο που πρέπει να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα και κάθε μέσο για δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών απαιτεί μόνιμη και σταθερή κρατική χρηματοδότηση. Για αυτό και καταθέτει στη Δημοτική Αρχή, σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, στους γονεϊκούς φορείς, στα σωματεία και σε όλη την τοπική κοινωνία ολοκληρωμένο πρόγραμμα αιτημάτων και διεκδικήσεων για την λειτουργία των παιδικών σταθμών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα