21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Παρά το τσουχτερό κρύο, τα Άγια Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων γιορτάστηκαν με λαμπρότητα στη Ραφήνα. Τη Θεία Λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό στον μητροπολιτικό ναό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος.

Ακολούθως με προπομπό τη φιλαρμονική του δήμου, η εικόνα της Βάπτισης του Κυρίου υποβασταζόμενη από δύο άνδρες του λιμενικού και δύο πολίτες οδηγήθηκε στο λιμάνι, ακολουθούμενη από ιερείς, ιεροψάλτες, τον υπουργό υγείας κ. Μάκη Βορίδη, το δήμαρχο Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, Δήμητρα Τσεβά, Παναγιώτη Καλφαντή, Αντώνη Παλπατζή και Γιώργο Κοκκόλη, τον τ. δήμαρχο κ. Γιώργο Χριστόπουλο, τους υποψηφίους βουλευτές κ.κ. Απόστολο Σταύρου και Νίκο Καντερέ με τη Ν.Δ. και Γεράσιμο Βουδούρη με το ‘’Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών’’, ο πρόεδρος & Δ.Σ. του ΟΛΡ κ. Γιώργος Ορκόπουλος, οι τοπικές αρχές και πολίτες.

Στο λιμάνι παρά το ψύχος, 10 τολμηροί κολυμβητές, μεταξύ τους μια γυναίκα κι ένα 12χρονο κοριτσάκι η Εύα Κοττατή που για δεύτερη χρονιά βουτάει για το Σταυρό, έπεσαν στο νερό, που σίγουρα ήταν λιγότερο κρύο απ’ ότι η ατμόσφαιρα έξω απ’ αυτό, για να πιάσουν το Σταυρό.

Ο Ραφηνιώτης Νώντας Λάσπας ήταν αυτός που Τον έπιασε και αφού Τον ασπάστηκε, κάλεσε τους υπόλοιπους κολυμβητές να Τον ασπαστούν επίσης.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα