18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΕΘΑΝΕ! ΖΗΤΩ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΕΘΑΝΕ! ΖΗΤΩ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Κάποτε τους δημοσιογράφους κυνηγούσε ο δαίμων του τυπογραφείου, σήμερα μας κυνηγά ο δαίμων του ίντερνετ. Κι είναι φυσικό να μας ‘’κτυπά’’ όταν παρακολουθούμε συνεδριάσεις μέσω ίντερνετ. Ο δαίμων του ίντερνετ κτύπησε λοιπόν και στα δικά μας αυτιά όταν παρακολουθώντας τη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής μέσω διαδικτυακής σύνδεσης που παρουσίασε μάλιστα και πολλά προβλήματα, μια φωνή μας φάνηκε ότι ανήκει στο δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Ιατρού που υποστήριξε ότι τα προβλήματα του Ν.Π. ξεκινούν απ’ το παρελθόν και άναψε ο σχετικός καυγάς, αν και ήταν απών.

Το ακουστικό αυτό λάθος, έγινε αιτία να μας πάρει τηλέφωνο ο κ. Παρασκευής, ο οποίος μας είπε ότι κάνουμε ρεπορτάζ καθ’ υπόδειξη αφού δεν είμαστε παρόντες. Όταν βέβαια του εξηγήσαμε ότι παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις μέσω ίντερνετ και γι’ αυτό δώσαμε μια γενική εικόνα της συνεδρίασης χωρίς να καταπιαστούμε αναλυτικά με τα επί μέρους θέματα αφού υπήρχαν πολλές διακοπές που δεν μας επέτρεπαν να έχουμε άποψη για τα καταγγελλόμενα. Πρέπει να τονιστεί ότι η συνομιλία με τον κ. Παρασκευή όπως κι η τηλεφωνική του παρέμβαση ήταν πολύ ευγενική. Μάλιστα μας παρέπεμψε να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα που διατηρεί ώστε να ενημερωθούμε για ένα σημαντικό θέμα όσον αφορά τη ΔΕΗΑΤΗΛ, κάτι που τελικά λόγω φόρτου υποχρεώσεων δεν κατορθώσαμε να κάνουμε μέχρι στιγμής, αλλά θα το κάνουμε οπωσδήποτε και θα το δημοσιεύσουμε.

Πριν καλά – καλά περάσουν δυο μέρες σήμερα λάβαμε μέιλ απ’ το Σωτήρη Ιατρού, ο οποίος διαμαρτύρεται δικαίως ότι αναγράφεται το όνομά του, αν και ήταν απών, κάτι που μας επεσήμανε κι ο κ. Παρασκευής, όμως δε συνηθίζουμε να διορθώνουμε ήδη αναρτημένα κείμενα, μέχρι σήμερα που λάβαμε το σχετικό μέιλ.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι ο κ. Σωτήρης Ιατρού χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Παρασκευής, θέλοντας ουσιαστικά να πουν ότι καθοδηγούμεθα απ’ τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής, μάλιστα σε πιο επικριτικό ύφος, που όχι μόνο δε θα έχει τη συγνώμη μας, αντίθετα θα πρέπει ο ίδιος να μας ζητήσει συγνώμη γιατί συνδέει ένα ακούσιο λάθος με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Μια μόνο λέξη του πρέπει ΝΤΡΟΠΗ   

Λοιπόν για να εξηγούμεθα μια και καλή. Δεν είμαστε φερέφωνα κανενός κι ούτε εξαρτώμεθα οικονομικά από κανένα. Αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι  και στις δύο κοινότητες (Λαύριο και Κερατέα) της Λαυρεωτικής. Δεν έχουμε ανάγκη να συνομιλήσουμε με ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό σύμβουλο της παράταξης που διοικεί το δήμο. Αν δεν παρακολουθήσουμε μέσω ίντερνετ τις συνεδριάσεις δε γράφουμε τίποτα. Κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με θέματα που έχουμε παρακολουθήσει ζητάμε, όπως εν προκειμένω για τα πράσινα σημεία που υπήρχαν διακοπές γι’ αυτό δε γράψαμε τίποτε, απ’ τον καλό φίλο Σταύρο  Ιατρού για να κάνουμε τη σχετική ανάρτηση.

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, ιδίως σ’ αυτούς που έχουν πολιτικό συμφέρον, να μας κατηγορεί απλά και μόνο επειδή τολμάμε να έχουμε άποψη, που δε συμβαδίζει με τα δικά τους πιστεύω. Όποιος θέλει να δημοσιοποιηθεί η θέση του σε επί μέρους θέματα, μπορεί να μας τη στείλει στο μέιλ μας. Διαψεύδουμε το Σωτήρη  Ιατρού που γράφει: «Όταν σας ρώτησα για την πηγή σας, παραδεχτήκατε πως επειδή δεν ήσασταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο κάνατε ρεπορτάζ μιλώντας με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Λουκά». Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο γιατί ποτέ δεν έχουμε κάνει ρεπορτάζ μιλώντας με τη δημοτική αρχή ή με κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο. Πληροφορίες και βέβαια συλλέγουμε από πολλές πηγές. Αν ο Σωτήρης Ιατρού προσπαθεί να υποβιβάσει στην κοινή γνώμη την άποψή μας κι όχι τα  ρεπορτάζ με αυτό τον τρόπο να του τονίσουμε ότι είναι πολύ ‘’μικρός’’ για να το επιβάλλει σε μια κοινωνία που γνωρίζει ότι γράφουμε ανεπηρέαστα τη προσωπική και μόνο άποψή μας. Όσο για τα ρεπορτάζ βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία άρα δεν αμφισβητούνται. Αυτοδιαψεύδεται δε όταν δηλώνει ότι: «ποτέ δεν έχω διαμαρτυρηθεί σε κανέναν δημοσιογράφο ή δημοσιογραφικό μέσο που έχει κάνει αρνητική αναφορά ή αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπό μου» κι αυτό το ξέρουν ίσως καλύτερα οι τοπικοί συντάκτες.

Η άποψη του κ. Παρασκευή σχετικά με τη ΔΕΥΑΤΗΛ θα αναζητηθεί στο ίντερνετ, αν και θα μας έκανε μεγάλη χάρη αν μας την έστελνε ώστε να μας γλιτώσει από περιττό κόπο και θα αναρτηθεί.

Όσο για την παρέμβαση του Σωτήρη Ιατρού παρατίθεται αυτούσια μια και έκανε το κόπο να μας τη στείλει ηλεκτρονικά. Τον αφήνουμε στη κρίση των αναγνωστών, γιατί αυτός έχει προσωπικό συμφέρον κατηγορώντας μας για παραπληροφόρηση, ενώ εμείς όχι κι αυτό το ξέρουν άπαντες.

ΥΓ. Τώρα πλέον αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ που έχουμε κατά νου για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου της Λαυρεωτικής και τις ομάδες που σχηματίζονται. Παρακολουθούμε, κουβεντιάζουμε με πολίτες, σχηματίζουμε άποψη και δε θα διστάσουμε να τη δημοσιοποιήσουμε είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει.   

Η επιστολή Σωτήρη Ιατρού  

Κυρία Ραγκούση 

Διάβασα άρθρο σας με τίτλο ΄΄ΤΟ Ν.Π. «ΘΟΡΙΚΟΣ» ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ΄΄, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας www.kirkinews.gr στις 22-10-2016 και αναδημοσιεύθηκε και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Στο συγκεκριμένο άρθρο κάνετε αναφορά στην 21η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής που διεξήχθη στις 21-10-2016 και συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, αναφέρετε τα εξής: «Η κατάσταση πυροδότησε αντιδράσεις μετά από παρέμβαση του Σωτήρη Ιατρού που υπαινίχτηκε ότι τα ελλείματα του Νομικού Προσώπου σωρεύονται απ’ το παρελθόν, οπότε ο καυγάς γενικεύτηκε με το Κώστα Λεβαντή επικεφαλής της μείζονος και πρώην δήμαρχο να μπαίνει θυμωμένος στη διαμάχη με αποτέλεσμα να είναι πλέον δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς ποιος κατηγορούσε ποιον και γιατί…»

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεστε σε συζητήσεις και συμβάντα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής τα οποία είναι εντελώς ανυπόστατα. Τυγχάνει δε, σε όλες σας τις αναφορές να με παρουσιάζετε ως αρνητικό πρωταγωνιστή. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε προ μηνών, για μια ανάλογη αναφορά, ρωτήσατε, εκ των υστέρων, την δική μου θέση η οποία βέβαια ποτέ δεν δημοσιεύτηκε. Όταν σας ρώτησα για την πηγή σας, παραδεχτήκατε πως επειδή δεν ήσασταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο κάνατε ρεπορτάζ μιλώντας με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Λουκά.

Τα δέκα χρόνια που βρίσκομαι ως αιρετός στην Τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος Κερατέας & Δήμος Λαυρεωτικής), ποτέ δεν έχω διαμαρτυρηθεί σε κανέναν δημοσιογράφο ή δημοσιογραφικό μέσο που έχει κάνει αρνητική αναφορά ή αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπό μου.

Είστε η πρώτη στην οποία θα διαμαρτυρηθώ για τα ψεύδη που γράψατε για μένα. Τα κραυγαλέα ψεύδη σας αποδεικνύονται πολύ εύκολα από το γεγονός ότι ήμουν ΑΠΩΝ από την 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής!!!

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής γνωρίζω ότι δεν ήσασταν παρούσα για να ξέρετε τι συνέβη και προφανώς, όπως έχει συμβεί κατ’ ομολογία σας και στο παρελθόν, έχετε προχωρήσει στην σύνταξη του άρθρου σας, με την συνδρομή, σε πληροφορίες, της παράταξης του κ. Λουκά.

Είναι σαφές ότι έχετε προχωρήσει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπλάνηση του κοινού, συκοφαντώντας, για άλλη μια φορά, το πρόσωπό μου.

Για να διατηρήσετε το κύρος και την αξιοπιστία σας, ζητώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια όσον αφορά το πρόσωπό μου, να αναφέρετε την πηγή της ενημέρωσής σας, η οποία με συκοφαντεί και σας εκθέτει κατ’ εξακολούθηση και να προβείτε σε διόρθωση του σφάλματός σας ζητώντας δημόσια συγγνώμη τόσο από εμένα, όσο και από το αναγνωστικό κοινό. 

Σωτήρης Ιατρού

Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα