19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

Στη σημερινή, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου αποφασίστηκε απ’ το σύνολο των παρόντων συμβούλων πλην δύο απόντων και μιας αρνητικής ψήφου του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσαλαπατάνη, να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του δήμου η κυρία Μαρίνα κι ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος, οι οποίοι έχουν ευεργετήσει πολλαπλώς τη τοπική κοινωνία με τεράστιες δωρεές στους τομείς της Υγείας, του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, η προαναφερόμενη απόφαση, είναι η ελάχιστη ανταπόδοση στα όσα μέγιστα έχει προσφέρει η οικογένεια Α. Μαρτίνου στη Ραφήνα. Έκανε δε αναφορά στην ανακαίνιση-αναβάθμιση του Κ.Υ. Ρ-Π, που ξεκίνησε επί θητείας Γιώργου Χριστόπουλου και συνεχίστηκε επί δικής του θητείας, στην ανακαίνιση εκ βάθρων των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των ορίων Κ.Υ., ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κι ένα κλειστό Γυμναστήριο, που έδωσε ανάσα στην αθλούμενη νεολαία του δήμου. Τόνισε ιδιαιτέρως την μεγάλη προσφορά της οικογένειας Α. Μαρτίνου σε όλη την Επικράτεια, ακόμα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους συνδέουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο τις εν λόγω δωρεές με τη θυγατέρα του.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χριστόπουλος ο οποίος είπε ότι ήταν ευχής έργο η γνωριμία του με το κ. Μαρτίνο που υπήρξε καταληκτική για το Κ.Υ. που αν δεν ανακαινιζόταν κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη του. Υπενθύμισε  δε την ανακατασκευή ενός ακόμα κτιρίου δίπλα στο ειδικό σχολείο που βρίσκεται κι αυτό εντός της μεγάλης έκτασης που περιβάλλει το Κ.Υ., για την περαιτέρω κατάρτιση των παιδιών με ειδικά προβλήματα μάθησης. Επίσης ενημέρωσε ότι η προσφορά της οικογένειας Μαρτίνου ξεπερνά την Αττική και προς απόδειξη τούτου ανέφερε ότι κατασκευάζει  δύο σχολεία στη Τήνο.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος κ. Βουδούρης υπενθύμισε ότι το 2012 ο ΕΟΠΥΥ επί διοίκησης του ιδίου είχε φροντίσει να μεταφερθεί το πρώην ΙΚΑ επί της Μαραθώνος στο Κ.Υ. ενισχύοντας έτσι τη δομή, με το ευτυχές σημερινό αποτέλεσμα να υπάρχει αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα, όχι μόνο για τον οικείο δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μετά και την 24ωρη λειτουργία του κέντρου.

Ο μόνος που διαφώνησε, περισσότερο λόγω κομματικής προέλευσης, κ. Τσαλαπατάνης αφού είπε τις συνηθισμένες ατάκες του ΚΚΕ περί εργατικής τάξης που στραγγαλίζεται και κράτους που έπρεπε να παρέχει τα πάντα, δεν παρέλειψε να αφήσει μια χαραμάδα εύσχημης μνείας για τον ευεργέτη.    

Τέλος ο αντιδήμαρχος κ. Κοκκόλης τόνισε ότι δεν θα έπρεπε ίσως να υπάρχουν τόσες τοποθετήσεις που άπτονται πολιτικής ανάλυσης, σ’ ένα τόσο ειδικό θέμα ένδειξης τιμής στον ευεργέτη, αλλά θα ήταν αρκετό απλά ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ!

Άσχετα με το πιο μεγάλο ή μικρότερο λιθαράκι πρόσθεσε ο καθένας, να υπενθυμισθεί και η παρέμβαση Μαρτίνου στο αμφιθέατρο του Κ.Υ., το αποτέλεσμα της μεγάλης ευεργεσίας που δέχτηκε η Ραφήνα απ’ την οικογένεια Μαρτίνου, είναι ανεκτίμητη και η απόφαση όλων των παρόντων συμβούλων περί ανακήρυξης της Μαρίνας και του Αθανασίου Μαρτίνου ως επίτιμους δημότες αποτελεί την ελάχιστη τιμή στους ευεργέτες. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα