27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ

Η δημοσιοποίηση της κοινής «απάντησης» της Περιφέρειας Αττικής σε δική μου επιστολή αλλά και του δημάρχου, ανάγκασαν τον δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις επιστολές που το τελευταίο διάστημα έχει ανταλλάξει με την Περιφέρεια, την ΕΥΔΑΠ και αιρετούς από τον Πειραιά.

Το περιεχόμενο των επιστολών δεν προσφέρει αισιοδοξία, αντίθετα προκαλεί την νοημοσύνη μας. 

Μας προκαλούν τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του Δήμου μας, το θέατρο όλων αυτών των «θεσμικών παραγόντων» που μαζί σχεδιάζουν, σε συνεργασία υλοποιούν και υποκριτικά αντιπαρατίθεντε.

Προκαλούν επίσης τα «κρυφά» σχέδια και οι προδιαγεγραμμένες αποφάσεις που ήδη διαφαίνονται.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

Στην επιστολή του Δημάρχου προς την κα. Δούρου τι να πρωτοθαυμάσουμε;

Την «αποφασιστικότητα» και την «αγωνιστικότητά» του, τις «σκληρές» και «εύστοχες» ερωτήσεις του, ή την ευκολία του να δεχθεί το οποιοδήποτε «επιχείρημα», φτάνει αυτό να δικαιολογεί τον αποκλεισμό μας από την  Ψυτάλλεια;

Δυστυχώς δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Ο δήμαρχος ομολογεί ότι του αρκούσε μια απλή «επίσημη ενημέρωση», για να ακυρώσει την εγκεκριμένη λύση της Ψυτάλλειας, να χάσει τη χρηματοδότηση και να προχωρήσει, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, στην «πιο εφικτή και ρεαλιστική λύση».

Και ήταν πράγματι τόσο «εφικτή και ρεαλιστική» η πρότασή του, που αναγκάστηκε ο ίδιος μετά από 1,5 χρόνο να την καταργήσει.

Είναι επίσης εξοργιστικό και αποκαλυπτικό ότι δέχεται ως θέσφατο, ένα ακόμη (κατά παραγγελία), προκλητικό και παντελώς ατεκμηρίωτο «υπόμνημα» του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και υιοθετεί (σαν πρόθυμος από καιρό) τον ψευδή ισχυρισμό, ότι «δεν είναι εφικτή και ρεαλιστική η επιλογή της Ψυτάλλειας».

Και στο τέλος, με την ίδια απαράμιλλη «αγωνιστικότητα» θέτει «αμείλικτα» ερωτήματα στη κα Δούρου:

«Μπορεί η Ψυτάλλεια να δεχθεί τα λύματα του Δήμου Σαρωνικού…;» (εντάξει εγώ την ξέρω την απάντηση, αλλά τι να κάνω με έστειλαν να ρωτήσω….).

«Υπάρχει κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη χρηματοδότηση νέων ΚΕΛ στην Αττική…;», (όχι δε θα ρωτήσω, εάν μπορούν να χρηματοδοτηθούν νέα ΚΕΛ που ακυρώνουν προηγούμενα και βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε άλλα που μένουν αναξιοποίητα).

Και στο τέλος η πιο σκληρή ερώτηση: «Η χωροθέτηση και κατασκευή του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων σας βρίσκει αντίθετη…

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

Και βέβαια μέσα στην «αγωνιστική του παραζάλη» που να θυμηθεί ο δήμαρχος να ρωτήσει:

Πως είναι δυνατόν τα «νέα επιστημονικά δεδομένα» των «κατά παραγγελία μελετών», να επιτρέπουν  τη σύνδεση της Ψυτάλλειας με όλες τις υπόλοιπες περιοχές (Γέρακας, Ανθούσα, Παλλήνη του Δήμου Παλλήνης, Κίτσι Κορωπίου) αλλά και πρόσφατα (Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, του Δήμου Ωρωπού, Βαρνάβας του Δήμου Μαραθώνα), και να αποκλείουν μόνο το Σαρωνικό;

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.

Ο Δήμος Σαρωνικού (από το όνομά του και μόνο προκύπτει) με 25 περίπου χιλ. ακτογραμμής είναι ο κατ΄ εξοχήν Δήμος που βρέχεται και επηρεάζεται από τον Σαρωνικό κόλπο.

Το καθαρό νερό από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας χύνεται σε αυτή τη θάλασσα και υπό αυτήν την έννοια η λειτουργία του ΚΕΛ της Ψυτάλλειας επηρεάζει, όχι μόνο τις ακτές της Σαλαμίνας, του Πειραιά, της Γλυφάδας, της Βούλας αλλά ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Γι΄ αυτό άλλωστε και η ρύπανση από το τελευταίο ναυάγιο του πλοίου Αγ. Ζώνη στην Σαλαμίνα αποδεδειγμένα επηρέασε και το Δήμο Σαρωνικού.

Και ενώ λοιπόν στη θάλασσα του Σαρωνικού αποχετεύεται όλο το Λεκανοπέδιο, η βόρεια Αθήνα, η βόρεια Αττική, ακόμη και Δήμοι της περιοχής με μέτωπο στον Ευβοϊκό (!), ο μόνος που αποκλείεται ο Σαρωνικός !!.

Αυτό πράγματι κα. Δούρου είναι ταξικό και άδικο.

Ταξικό και άδικο είναι να εγκρίνονται το Κίτσι Κορωπίου, ο Γέρακας, η Ανθούσα, η Παλλήνη του Δήμου Παλλήνης και πρόσφατα οι περιοχές Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου, Μικροχωρίου του Δήμου Ωρωπού(!), οι οικισμοί Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα και όχι ο Σαρωνικός.

Και είναι ανεξήγητο, που ο δήμαρχος του Σαρωνικού δεν αγωνίζεται γι΄ αυτή την αλήθεια, δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματά των συμπολιτών του;

Η «ΣΥΜΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΔΟΥΡΟΥ.

Μέσα από μια αντιφατική και μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος των πολιτών του Σαρωνικού, η Περιφέρεια:

Ομολογεί ότι «συνέβαλλε» στην ανατροπή της επιτυχίας μας να συνδεθούμε με την Ψυτάλλεια, κρύβεται πίσω από την αναρμοδιότητά της, αρνούμενη να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως όμως έκανε για άλλους Δήμους (Ραφήνα, Σπάτα Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο).

Υποτιμά την εκφρασμένη βούληση των πολιτών του Σαρωνικού, εξακολουθεί να στηρίζει την αποτυχημένη και ήδη καταργημένη επιλογή της ΕΥΔΑΠ και αναλαμβάνει πλέον τη ευθύνη για το αδιέξοδο.

ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Μετά την ανατροπή που υπέστησαν, είναι φανερό ότι οι «συνεργάτες» σε αυτή την μεθόδευση προσπαθούν να επανέλθουν.

Μετά το θέατρο της «αγωνιστικής προσπάθειας» για την Ψυτάλλεια, ήδη μας κατακλύζουν με αρνητικές επιστολές και δηλώσεις, δημιουργώντας το απαραίτητο αρνητικό κλίμα.

Στη συνέχεια θα αναθέσουν «επιστημονική μελέτη» στους ίδιους επιστημονικούς κύκλους (βεβαίως – βεβαίως) που εκπόνησαν και την περιβόητη «μελέτη» της ΕΥΔΑΠ.

Τα αποτελέσματα της «μελέτης», που είναι από τώρα γνωστά, θα αποτελέσουν το «πλαίσιο» για την νέα τους απόπειρα.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Είναι τώρα η στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν αντέχει νέα αδράνεια και κανείς δεν δικαιούται (όταν μάλιστα δηλώνει ότι διαφωνεί) να αφήνει τα γεγονότα να εξελίσσονται, ιδιαίτερα όταν συνάδελφοί του στην διοίκηση της Περιφέρειας βάλλουν ανενόχλητοι κατά των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των πολιτών του Σαρωνικού.

Μανώλης Τσαλικίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα