18.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΜΑΙ! Ο’ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΜΑΙ! Ο’ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Α.Π. ΕΞ 31/22.3.2016

Σήμερα, 22 Μαρτίου, το ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» προχωρά σε διαγωνισμό προκειμένου να εκμισθώσει ξύλινο παράπηγμα/κιόσκι στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η πράξη αυτή είναι η πλέον πρόσφατη μιας σειράς αμφισβητούμενων ενεργειών και αποφάσεων και ελέγχεται για τους παρακάτω λόγους:

Αρχικά το ΔΣ αποφάσισε τη «νομιμοποίηση» αυθαιρέτου «κτίσματος» εντός του αιγιαλού, πράξη που απαγορεύεται ρητά από τον Νόμο και για την οποία ήδη έχουμε καταθέσει έγγραφη καταγγελία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επ’ αυτής.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αποδοχή των όρων δημοπράτησης για παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης του «Αναψυκτηρίου», απόφαση που έχει προσβληθεί επίσης ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επ’ αυτής.

Επιπλέον, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει γνώση της προαναφερόμενης απόφασης του Λιμενικού Ταμείου και –ως εκ τούτου– δεν έχει αποφανθεί για την νομιμότητά της.

Συνεπώς ο σημερινός διαγωνισμός, που σε όλες τις φάσεις του έχει προσβληθεί ενώπιον των αρμοδίων κατά Νόμο οργάνων, είναι αίολος και η διεξαγωγή του δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα.

Επιπλέον ο Νόμος ορίζει ότι σε αυθαίρετο κτίσμα – και σήμερα είναι αυθαίρετο το προς παραχώρηση ξύλινο παράπηγμα και κατά το Νόμο δεν δύναται να νομιμοποιηθεί – δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει νομίμως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνεπώς το ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» δεν μπορεί να εκδώσει άδεια λειτουργίας χωρίς εκείνοι που θα συναινέσουν σε αυτήν να υποπέσουν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε το Λιμενικό Ταμείο και την Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών να μην προχωρήσουν τη διαδικασία παραχώρησης και κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία να απέχει απ’ αυτήν προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του απέναντι σε ανεύθυνες πράξεις της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Για την κοινωνία & το περιβάλλον

Πόρτο Ράφτη, 22 Μαρτίου 2016

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα