26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΤΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΗ Σ’ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΗ Σ’ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μένει σταθερά αμετακίνητο σε παλιές νοοτροπίες και λανθασμένα συμπεράσματα απ’ το αποτέλεσμα της κάλπης.  Η παραγωγή πολιτικής μόνο στο επίπεδο της αντιπαράθεσης με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όσο αφορά τα βαφτίσια των ίδιων πολιτικών με άλλα ονόματα, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά απογοητεύει τους εναπομείναντες, αλλά ψαγμένους, πιστούς οπαδούς του κόμματος.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή στο τρόπο άσκησης πολιτικής επί της ουσίας κι όχι επιφανειακά, η Νέα Δημοκρατία θα κατρακυλά όλο και περισσότερο προς το μονόδρομο της δεξιάς, χωρίς ανανέωση και όραμα, που παράλληλα θα αποκλείει κάθε τι που στρέφεται προς το κοινωνικό φιλελευθερισμό, το κέντρο και τη κεντροδεξιά.

Επιβεβαίωση τούτων η εκδήλωση-συγκέντρωση της πολιτικής επιτροπής προ ολίγων μόλις ημερών, όπου ήχησε το πρώτο προειδοποιητικό καμπανάκι διά της παραίτησης του κ. Αβραμόπουλου αντιπροέδρου του κόμματος, ενώ προβληματίζει η ηχηρή απουσία Καραμανλή, με τη χαμηλότερης έντασης απουσία Μεϊμαράκη.

Το αιφνίδιο κόψιμο 10 ομιλητών απ’ το κ. Παπαμιμίκο, κυρίως νέων που σίγουρα θα εξέφραζαν την άλλη διάσταση  στη μέχρι εκείνη τη στιγμή επικρατούσα κολακευτική προς το κ. Σαμαρά, έδειξε περίτρανα μέχρι που φτάνει η…δημοκρατία της Ν.Δ. 

Η δικαιολογία του κ. Παπαμιμίκου ότι ο χρόνος πίεζε, ενώ ήταν μόλις 8 το βράδυ, δεν έπεισε, ενώ υπήρξαν παρατηρήσεις δυσαρέσκειας για την ως άνω απόφαση από βουλευτές όπως η Γεωργία Μαρτίνου κι ο Γιώργος Βλάχος.

Με τη τακτική αυτή η Ν. Δημοκρατία κινδυνεύει από πολυσυλλεκτικό κόμμα, να μεταλλαχτεί σε ένα ακόμα καθαρά δεξιό κόμμα με το ποσοστό της να συρρικνώνεται συνέχεια, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών που της απέμεινε, θα αναζητά αλλού το τόπο έκφρασης των ανησυχιών του.

Αν δεν ανοίξει ο δρόμος σε νέα άτομα που καμιά σχέση έχουν με τη ξεπερασμένη πλέον νοοτροπία του βολέματος σε καρέκλες μέσω των δικών τους που διατηρούν στα ύπατα αξιώματα ενώ η βάση δυσανασχετεί, τίποτα δεν θα πάει καλά, ούτε στη Ν. Δημοκρατία, ούτε δυστυχώς στη χώρα, που δεν θα έχει μια αξιόπιστη και ευέλικτη αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα