18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις αλιεύσαμε απ’ την ιστοσελίδα του Γιώργου Κόλλια ενεργού πολίτη του δήμου Μαραθώνα. Πρόκειται για τοποθέτηση-απάντηση της Δώρας Σιδέρη μέλους της επιτροπής αγώνα ενάντια στους ΧΥΤΑ, με αφορμή ανάρτηση του Φώτη Δεληβοριά επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» στο Facebook.

Ακολουθούν οι δύο τοποθετήσεις όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν:   

ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές οι πολίτες μέσα σε κλίμα χαβαλέ και όχι σοβαρής συζήτησης για τον τόπο που κατοικούν, εξέλεξαν Δήμαρχο τον αυτοαποκαλούμενο “μάνατζερ” κ. Ηλία Ψινάκη με μεγάλη πλειοψηφία.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι περισσότεροι έχουν μετανιώσει και ρωτάνε με ποιο τρόπο θα διορθώσουν το λάθος τους. Δυστυχώς όμως το λάθος αυτό το πληρώνει η πόλη μας ακριβά, με την καθημερινή υποβάθμιση της σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό συμβαίνει όταν ο πολίτης ξεχνάει ότι και αυτός είναι υπεύθυνος για την επιλογή του και με ελαφρότητα ασκεί το μέγιστο δικαίωμα της ψήφου.

Ευθύνη έχουν και όλοι αυτοί οι τοπικοί αρχηγίσκοι που πήραν στο λαιμό τους τον κόσμο και σήμερα προσποιούνται ότι διαφωνούν και κάνουν το λιοντάρι στο καφενείο, αλλά μεταβάλλονται σε προβατάκια στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ σήμερα καλεί όλους τους Δημότες να συζητήσουμε για τον τρόπο που θα ξεφύγουμε απ’ αυτή την κατάσταση, σε ανοιχτή ολομέλεια στο φουαγιέ του ΑΛΙΚΗ στο Πολιτιστικό πάρκο στις 6.30 μ.μ.

ΑΠΟΨΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΩΡΑΣ ΣΙΔΕΡΗ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ …λέει ο κ. Δεληβοριάς!

ΟΤΑΝ Η ΚΑΜΗΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ …..λέω εγώ!

Πάλι επιλεκτικά άρθρα ανεβάζετε κ. Δεληβορια!

Μιλάτε για τις ευθύνες των πολιτών που εξέλεξαν τον κ. Ψηνάκη.

Αλήθεια γιατί δεν μιλάτε και για τις ευθύνες των πολιτών που πίστεψαν και στήριξαν την αγωνιστικότητα της Δύναμης Πολιτών και εσάς;

Από τότε που βγήκε η κ. Δούρου και ο Σύριζα και πουλήσατε αγώνες και Επιτροπές ΧΥΤΑ, ξέρετε πόσοι το μετάνιωσαν και κοιτάζουν πως να διορθώσουν το λάθος τους;

Εδώ το μετάνιωσαν και φύγανε πολλοί οι οποίοι ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι σας (έμαθα είχατε ηχηρές απουσίες στο «Αλίκη» και λίγους συναγωνιστές  ……στα ‘λεγα σύντροφε έτσι όπως πάτε θα το κλείσετε το μαγαζάκι ΔΕΝ μ’ άκουγες ). Ακόμα και εκλεγμένος/η σύμβουλος σας,  διαπίστωσα στα τελευταία συμβούλια να διαφοροποιείται πλήρως σε σοβαρά θέματα.

Γι’ αυτό πριν γράψετε το άρθρο έπρεπε πρώτα να πάτε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη του σπιτιού σας και να τα πείτε, να τα  σούρετε, πρώτα του εαυτού σας, γιατί όλοι ίδιοι είστε!

Γιατί δεν ρίχνετε ευθύνες και στους ψηφοφόρους της κ. Δούρου που έγινε και εκείνη άλλα ΛΕΩ &ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ;

Ξέρετε πόσο έχουμε μετανιώσει όλοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, ειδικά κάποιοι σαν και μένα που σηκώσαμε την νίκη της Δύναμης Ζωής στην πλάτη μας και η κ. Δούρου μας έκανε γιο-γιο….. Περπατάμε στον τόπο μας και γελάν και οι πέτρες. Έχουμε και τον τοίχο ακόμα εκεί να γράφει : «ο Κυριάκος Γκίκας σας παρακαλεί να ψηφήσετε Δούρου για να διώξουμε τον ΧΥΤΑ», για να μας θυμίζει πόσο βλάκες πιαστήκαμε για άλλη μια φορά. Αφού η κ. Δούρου ΔΕΝ εξαίρεσε τελικά τον παράνομο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤ από τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό.  78% έδωσε η παρεούλα των γραφικών στην κ. Δούρου.

Πριν από λίγο καιρό αρθρογραφούσατε για την αφύπνιση των πολιτών, μα και κει επιλεκτικός υπήρξατε.

Δεν είδα ποτέ να γίνετε αφύπνιση για τον ΠΕΣΔΑ της κ. Δούρου. Τόσους μήνες αφήνατε την κοινωνία να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ρίχνατε βολές σε αυτούς που προσπαθούσαν να την αφυπνίσουν.  Μια παρεούλα είναι, λέγατε, που δεν είναι καλά πληροφορημένοι μην τους ακούτε. Αποδείχτηκε με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  ποιος έλεγε αλήθεια στον κόσμο και ποιος έβαζε πλάτη στη …Ρένα.

Κρατήστε τη Ρένα σας, κρατάμε την αξιοπρέπεια μας!

Αλήθεια κ. Δεληβοριά πέστε μου μια και δεν ήμουν στην ενημέρωση που κάνατε στους συναγωνιστές για τα προβλήματα του τόπου, εσείς και ο κ. Δελαγραμμάτικας τους είπατε ότι το Γραμματικό περιλαμβάνεται στο νέο ΠΕΣΔΑ; Τους ενημέρωσε ο κ. κ. Δελαγραμμάτικας ότι το Ταμείο Συνοχής ζητάει τα λεφτά πίσω γιατί το έργο είναι παράνομο ή συνεχίζει να λέει, όπως παλιά, ότι το Ταμείο Συνοχής θα βάλει πρόστιμο γιατί δεν έχει τελειώσει το έργο;

Ας μην τον αδικώ, μπορεί να μην πρόλαβε να διαβάσει καλά το έγγραφο, πέσανε και τόσες εκλογές μαζεμένες, αγωνιζόταν να καμαρώσει την κορούλα του βουλευτή, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν πιάνονται!

Εσείς κ. Δεληβοριά τους είπατε πως αν αποδεχτούμε να ρίξουν μπάζα και κλαριά στον παράνομο ΟΕΔΑ Γραμματικού είναι παγίδα, γιατί μόλις δημιουργηθεί πρόβλημα στη Φυλή θα ρίξουν σκουπίδια στο Γραμματικό, ή  συνεχίσατε να λέτε πως δεν γίνεται να μην λειτουργήσει το έργο, άλλα η Ρένα σας θα τα κάνει σωστά, θα φέρει μόνο κλαριά και πέτρες και θα κάνει και φράχτες να μην πάνε στη θάλασσα. Εεεε κι αν φύγει και κανένα, κλαρί είναι δεν θα την μολύνει, έτσι δεν μου απάντησες κάποια στιγμή Φώτη μου;

Λοιπόν κύριοι είστε και σεις σαν τον κ. Φιλίππου persona non grata και ευτυχώς που οι παρεούλα των λίγων γραφικών σας πέταξε έξω από την Επιτροπή, γιατί σήμερα το έργο θα ήταν τελειωμένο και δεν θα το είχε σταματήσει η Αστυνομία, μετά από καταγγελία της παρεούλας των λίγων γραφικών. Στις 16 Νοεμβρίου κλείνουν επτά μήνες παύσης εργασιών!

Υ.Γ. Και στην Επιτροπή Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου τα ίδια κάνατε, μοναδικό σας στόχος να εκτελέσετε εντολές της Ρένας σας. Σας τα είπε έξω από τα δόντια και η κ. Λιούτα και εξαφανίσατε τα σχόλια της όπως και τα δικά μου. Και επειδή τελικά αποδείχτηκε περίτρανα ο ρόλος σας, δηλώνω ότι αναιρώ την υπογραφή μου στην πρόταση της επιτροπής διαχείρισης και στηρίζω την πρόταση που κατέθεσε ο κ Νησιώτης για το Δήμο Μαραθώνα.

Ελπίζω όταν καταλάβουν οι πραγματικοί ιδεολόγοι συναγωνιστές το ρόλο των ηγεσιών της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα και της Δύναμης Πολιτών να μην είναι πολύ αργά για τούτο τον τόπο.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα