23.7 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, δείχνει αποφασισμένη να τελειώνει με όσα ταλαιπώρησαν κατά το παρελθόν τις δύο δημοτικές κοινότητες Ραφήνας και Πικερμίου. Με αυτό δεδομένο, έχει ήδη παραδώσει το Πνευματικό κέντρο σε χρήση, το ταρτάν του γηπέδου «Παναγιώτης Σκούφος», τη μεταφορά του περιπτέρου επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, τη ολοκλήρωση – υλοποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης της οδού Κοντοράβδη, το παιδικό σταθμό στο Πικέρμι  κ.α.

Θα σταθούμε ξεχωριστά στην κατεδάφιση της ψησταριάς της παλιάς ταβέρνας «Ο Μύλος» επί της Λεωφόρου Φλέμινγκ, που αν και η μόνη κεντρική αρτηρία της πόλης που ενώνει τη Λεωφ. Μαραθώνος με το λιμάνι της Ραφήνας, επί χρόνια παραμένει σε τριτοκοσμική κατάσταση και αναμένουμε τη συνέχεια όπως:

Τη διάνοιξη της Φλέμινγκ και τη τοποθέτηση επιτέλους οδικής σήμανσης και πεζοδρομίων, που θα ανακουφίσουν πεζούς και οχήματα. Αρκετά θύματα έχουμε θρηνήσει ως τώρα μπροστά στα μεγάλα S/M, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία ντόπιων οδηγών που δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λεωφόρο προς τη κεντρική πλατεία της Ραφήνας, κυρίως κατά τον κατάπλου των πλοίων, αφού σ’ όλο το μήκος της λεωφόρου δεν υπάρχουν φανάρια.

Και τα φανάρια που προ αμνημονεύτων ετών είχαν τοποθετηθεί επί Κεχαγιόγλου για να ρυθμίζουν τη κυκλοφορία στη κατάληξη της Ευβοϊκού με την Φλέμινγκ δε λειτούργησαν ποτέ. Απλά στέκουν φαντάσματα που περιμένουν κάποτε να αποκτήσουν υπόσταση.

Αν η δημοτική αρχή προχωρήσει κι αυτή τη κρίσιμη για τη Ραφήνα παρέμβαση, δε θα υπάρξει κανείς που δε θα παραδεχτεί ότι αυτή η αρχή ήρθε αποφασισμένη να συγκρουστεί με παλιές νοοτροπίες και να οδηγήσει το δήμο στη νέα σύγχρονη εποχή.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε τα καλά και τα κακά μιας δημοτικής αρχής που διατηρεί τη συνοχή της ακέραια, όταν σε όμορους δήμους η αποσύνδεση 15 μήνες μετά την ανάληψη ευθύνης είναι περισσότερο από ορατή και σε κάποιους αποτελεί πραγματικότητα καθώς η πλειοψηφία έχει χαθεί.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα