19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ10.000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ Ή ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ;

10.000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ Ή ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ;

Θα μιλήσω λίγο σκληρά για τη γενιά μας…Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το Υπουργείο Παιδείας, απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω την έλλειψη πληρωμάτων που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η ελληνική Ναυτιλία, σε Έλληνες ναυτικούς και αξιωματικούς και το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στα σχολεία και στους γονείς, για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Αν επέλεγαν κάποιοι από τους νέους της Ελλάδας της κρίσης, να γίνουν καπετάνιοι ή μηχανικοί στα νέα και σύγχρονα ελληνικά πλοία θα αμείβονταν με 10.000 ευρώ το μήνα.

Αν επέλεγαν απλά το επάγγελμα του ”ταπεινού” ναυτικού, θα αμείβονταν κοντά στα 2.000 ευρώ το μήνα καθαρά (που τα παίρνουν οι ”χαζοί” Φιλιππινέζοι).

Σε αντίθεση αυτών, επιλέγουν τη φυγή στο εξωτερικό, που ούτε χρήματα μπορούν να αποταμιεύσουν εύκολα, αλλά και επιλέγουν να σπουδάζουν δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, φιλόλογοι, διοικ. επιχειρήσεων κλπ. και να αμείβονται με 500-700 ευρώ το μήνα και 10ωρα, μένοντας ακόμη στο πατρικό τους και πίνοντας freddo αναλύοντας την κρίση με περίσσεια κριτική προς όλους.

Αυτό, καθώς βλέπω ν’ ανεβάζουμε όλοι φωτογραφίες το καλοκαίρι από αρχοντικά νησιά , με νεοκλασικά και αρχοντόσπιτα (Σπέτσες, Ύδρα, Χίο, Πάτμο, Σύμη, Σύρο κλπ..) που έγιναν αποκλειστικά από αυτούς που αποφάσισαν ότι στη θάλασσα θα βρουν το κάτι παραπάνω, την πρόοδο, να κάνουν κάτι στη ζωή τους…

Καλή επιτυχία στη γενιά που περιμένουμε πολλά από αυτήν…

 

Ο Νεκτάριος Καλαντζής είναι

Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών

Εργάζεται σε ναυτιλιακή Εταιρία  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα