23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί στη πόλη μας ο πανέμορφος χώρος του Κολυμβητηρίου. Δώδεκα χρόνια με πολλές δράσεις και δημιουργία μοναδικών θεσμών για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.  Περισσότεροι από 6.000 μικροί και μεγάλοι έχουν γραφτεί μέλη και έχουν μάθει τα μυστικά του αθλήματος… έχουν προπονηθεί, έχουν γυμναστεί, έχουν κάνει την αποκατάστασή τους μετά από τραυματισμό.

Ο πυρήνας του κολυμβητηρίου ήταν, είναι και θα είναι όμως, η ομάδα κολύμβησης του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου, φιλοξενείται στον χώρο, χειμώνα, καλοκαίρι, με βροχή, με χιόνια τα 40 παιδιά της αγωνιστικής ομάδας κολυμπάνε ασταμάτητα. Οι ακαδημίες αριθμούν περίπου 100 παιδιά τα οποία κάνουν τα πρώτα τους κολυμβητικά βήματα στο νερό και καταλήγουν να μάθουν τα στυλ της κολύμβησης και στη συνέχεια να πλαισιώσουν την αγωνιστική ομάδα. Η ιστορία των ετών αυτών, έχει δείξει ότι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο σε  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,  άλλοι να κολυμπήσουν σε τελικούς Πανελληνίου Πρωταθλήματος, να επιλεγούν από την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία σε προγράμματα επίλεκτων και εθνικής και να καταφέρουν να κερδίσουν το πριμ της πολιτείας για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμιο. Δυο κολυμβητές του είναι ήδη τελειόφοιτοι των Τ.Ε.Φ.Α.Α, ενώ άλλοι δύο προετοιμάζονται να εισέρθουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσω του πριμ που πήραν από τη κολύμβηση.

Η κολύμβηση είναι ένα ατομικό άθλημα που ο κάθε αθλητής έχει να αντιμετωπίσει μόνος του τις δυσκολίες της καθημερινής προπόνησης, το κυνήγι επίτευξης στόχων, τον κακό του εαυτό και τους αντιπάλους του. Τελικά όμως να καταφέρει να φτάσει εκεί που θέλει από την δική του προσπάθειά και τον δικό του αγώνα αφού μόνο ο ίδιος μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Η ομάδα κολύμβησης του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ συνεχίζει καθημερινά και τη φετινή χρονιά τις προπονήσεις του, με την αγωνιστική ομάδα να βρίσκεται στο στάδιο της αρχικής προετοιμασίας για την νέα κολυμβητική χρονιά. Η περσινή χρονιά έκλεισε για μία ακόμα φορά με όλους τους καλούς οιωνούς για μία ελπίδα επιτυχής συνέχειας και την χρονιά που έρχεται. Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Πανελλήνιο επίπεδο, αθλητές και αθλήτριες στους 8 καλύτερους χρόνους στην Ελλάδα αποτελούν τις επιτυχίες της περασμένης χρονιάς.

Η ιστορία του κολυμβητηρίου μας είναι αν μη τι άλλο άξια προσοχής.

Βασίλης Σπαντούρος

Γυμναστής ΤΕ Διευθυντής δημοτικού κολυμβητηρίου 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα