23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου...

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι μια ρουτίνα που τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια

Για τους περισσότερους είναι η πρώτη δουλειά που κάνουν μόλις ξυπνήσουν. Άντε η δεύτερη μετά το πλύσιμο δοντιών. Το στρώσιμο του κρεβατιού, μια ρουτίνα που τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια, είναι ίσως από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε στη καθαριότητα του σπιτιού.

Μετά από τόσες ώρες πάνω στα σεντόνια, η σκόνη και η υγρασία που έχει μαζευτεί είναι το καλύτερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν ακάρεα, πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν πως δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας το πρωί, αμέσως μετά το ξύπνημα.

Ένας ενήλικας χάνει περίπου 285 ml υγρών κάθε βράδυ, ουσίες που είναι εμποτισμένες στα σεντόνια και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο στρώμα. Επομένως, στρώνοντας το κρεβάτι πρωί πρωί, παγιδεύουμε την υγρασία που παράγεται από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταλήξουμε να συντηρούμε αυτή την κατάσταση για μεγάλο μέρος της ημέρας. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα αναπαραγωγής ακάρεων σκόνης.

Για αυτό το λόγο οι παλιές νοικοκυρές έβγαζαν κάθε πρωί έξω τα σεντόνια και τις κουβέρτες για να αεριστούν και χτυπούσαν το στρώμα για να φύγει η σκόνη. Μπορεί να μην ήξεραν την επιστημονική εξήγηση αλλά έκαναν πολύ σωστά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα