31.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σαν σήμερα το 2017 ο κ, Τσίπρας, στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, έκανε “επαναστατική κίνηση” στον χώρο της υγείας και ανακοίνωνε τη δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, και τη λειτουργία 239 ΤΟΜΥ, μέχρι το τέλος του 2017 σε 65 περιοχές της χώρας.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017 κ. Τσίπρας επισκέφθηκε ξανά τον εύοσμο, μίλησε για «Έργο αντίστοιχο της ίδρυσης του ΕΣΥ»  και στο ίδιο αναλόγιο που  7 μήνες πριν , είχε υποσχεθεί ότι θα λειτουργούσαν 239 μονάδες, ξανα-εγκαινίασε την πρώτη ΤΟΜΥ εντός του Κ.Υ.

Το θέμα είναι ότι αντί να ζητήσει συγνώμη για την αποτυχία, ανερυθρίαστα δήλωνε: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε»

Δύο χρόνια μετά στη Βουλή, έκανε το ψέμα του, εικονική πραγματικότητα, ξέχασε τα 14 Αστικά Κέντρα Υγείας, ξέχασε τις 239 ΤΟΜΥ  του  2017, και πανηγυρίζει γιατί οι υπουργοί του αντί για 239 ΤΟΜΥ με 1,5 χρόνο καθυστέρηση «κατάφεραν» να λειτουργήσουν 120, από τις οποίες, οι  60 είναι ταμπέλες ΤΟΜΥ σε Κέντρα Υγείας και οι υπόλοιπες ανά 2 ή 3 λειτουργούν σε κοινούς  Χώρους.

Λογικό οι Υπουργοί που μιλούν για «χιλιάδες προσλήψεις» με τις νυχτερινές  αναρτήσεις, προφανώς, ξέχασαν να τον ενημερώσουν ότι  για όλη την Αττική, βρήκαν 46 γιατρούς για 4,5 εκατ. κατοίκους ενώ απέλυσαν και  800 ιατρούς από το  ΠΕΔΥ  στις 31/12/2018.

Το έχουν αυτό ούτε για τα 340,43 εκ. ευρώ που στοίχισε η ανατιμολόγηση φαρμάκων, που δεν πρόλαβαν το 2015, δεν του «είπαν» τίποτα.

Όμως οι ΤΟΜΥ σύμφωνα με τον νόμο και την δέσμευση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να χρηματοδοτηθούν,  υποτίθεται σχεδιάστηκαν, για να καλύψουν ανεκπλήρωτες ανάγκες εγγύτερα στους πολίτες. Η λειτουργία τους σε Κέντρα Υγείας, απλώς  για να καλυφθεί το φιάσκο  δημιουργεί προβλήματα στις δομές, χωρίς να εξυπηρετεί κανέναν.

Είναι τέτοια η απάτη που  έκλεισαν τη δομή του ΠΕΔΥ ΑΧΑΡΝΩΝ που εξυπηρετούσε 95000 πολίτες ετησίως και αντί  να την μεταφέρουν στο Κέντρο της Πόλης, την μετέφεραν στην Πολυκλινική του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ που λειτουργεί από το 2005 και έκαναν  εγκαίνια της ταμπέλας, κάνοντας λόγο για πρότυπη μονάδα. Πρότυπη είναι αλήθεια, γιατί λειτουργούν 2 δομές, με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, που διοικούνται η μία από την ΥΠΕ και η άλλη από την ΑΕΜΥ, που στα χρόνια της αντιπολίτευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσε πρότυπο ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Όμως ίδια και χειρότερη, είναι η κατάσταση με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με Ιδιώτες Οικογενειακούς Γιατρούς. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας που  τον Σεπτέμβριο του  2017 μιλούσε για 7000 συμβάσεις με ιδιώτες Ιατρούς μέχρι  σήμερα υπέγραψε 465 νέες συμβάσεις.

Όλα τα νησιά του Αιγαίου, όλη η Δυτική Αθήνα, όλη η περιφέρεια του Πειραιά, όλη η Πελοπόννησος (πλην Πάτρας), όλη η Ήπειρος (πλην Ιωαννίνων), όλη η Στερεά Ελλάδα, όλο το Ιόνιο, όλη η Δυτική Μακεδονία, όλη η Θεσσαλία  και η Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) έμειναν χωρίς παθολόγο ή Γενικό Γιατρό και παιδίατρο, γιατί  οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στους νταήδες.

Κομμένη η πλάκα, όσο νωρίτερα φύγουν οι ανίκανοι ψεύτες  τόσο το καλύτερο. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή. Για ισχυρή ΠΦΥ μόνο Κίνημα Αλλαγής!

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα