27.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑBLACKLIST ΓΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ

BLACKLIST ΓΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων πως από 26 Σεπτεμβρίου 2014 τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν, μέσω ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την«ταυτότητα» κάθε συσκευής. Για να βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ της συσκευής σας μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε * # 06 # στη συσκευή σας. Σημειώστε τον, καθώς μπορεί να χρειαστεί!

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι “άτυχοι”-θύματα κλοπής ή απώλειας- χρειάζεται αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής που έλαβαν από την Αστυνομία.

Όπως φαίνεται σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας η διαδικασία θα είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά αξίζει να το κάνουμε όλοι μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί μακροπρόθεσμα το φαινόμενο κλοπών των συσκευών.

Κάθε εταιρία, απενεργοποιώντας τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα και την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, με την σειρά τους, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους. Με αυτό τον τρόπο η κλεμμένη συσκευή, αχρηστεύεται καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε κανένα δίκτυο, ως τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως με τις έξυπνες συσκευές, τα γνωστά σε όλους μας smartphones; Σαν τηλέφωνα θα αχρηστεύονται, αλλά θα μπορούν να δουλεύουν ως περιηγητές στο διαδίκτυο, να παίζουν μουσική και εν γένει, ότι άλλο κάνουν σήμερα οι “έξυπνοι-πανάκριβοι” φίλοι μας. Η λύση σε αυτό είναι να έχετε ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες κλοπής που παρέχουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σήμερα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι -ανεπίσημα- τα παράνομα έσοδα από τις πωλήσεις και εξαγωγές των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων από την Ελλάδα αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως, αξίζει κανείς να κάνει τη διαδικασία… 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα