17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΈξι κινηματογραφικά φιλιά που έχουν μείνει στην ιστορία

Έξι κινηματογραφικά φιλιά που έχουν μείνει στην ιστορία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού, αξίζει να τα θυμηθούμε

Η 6η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Πρόκειται για έναν ανεπίσημο εορτασμό, που έχει τις ρίζες του στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα και διεθνοποιήθηκε μετά το 2000. Το φιλί είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουμε τα συναισθήματά μας προς έναν συνάνθρωπό μας. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης, αλλά και έρωτα. Στον κινηματογράφο έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς φιλιά που έχουν κάνει την καρδιά μας να «λιώσει» και έχουν αποτελέσει σημεία αναφοράς στην ποπ κουλτούρα.

Πάμε να θυμηθούμε κάποια από αυτά…

Πίτερ και Μέρι Τζέιν, Spider Man

Το φιλί ανάμεσα στους Πίτερ Πάρκερ (Τόμπι Μαγκουάιρ) και Μέρι Τζέιν (Κίρστεν Ντανστ) ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, κυρίως όσον αφορά τις υπερηρωικές ταινίες. Η Μέρι Τζέιν, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο άνθρωπος που την έσωσε, θέλει να τον ευχαριστήσει. Αφαιρεί τη μάσκα μέχρι τα χείλη ενώ εκείνος κρέμεται από τον ιστό και τον φιλά.

Πολ – Χόλι, Breakfast at Tiffany’s

Ένα σοκάκι της βροχερής Νέας Υόρκης έγινε το πιο ρομαντικό μέρος για τον Πολ (Τζορτζ Πέπαρντ) και την Χόλι (Όντρεϊ Χέπμπορν). Το φιλί που μοιράστηκαν οι δυο τους στην ταινία του 1961, Breakfast at Tiffany’s, θεωρείται από πολλούς επικό.

Ρόουζ και Τζακ, Τιτανικός

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το φιλί της Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) και του Τζακ (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο), στον Τιτανικό. Δύο επιβάτες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που γνωρίζονται στο πλοίο και αμέσως έλκονται. Η σκηνή όπου το ζευγάρι ανταλλάσσει το φιλί στην πλώρη είναι μια από τις πιο διάσημες τόσο της ταινίας όσο και του κινηματογράφου.

Αλαντίν και Γιασμίν, Αλαντίν

Η πριγκίπισσα Γιασμίν και ο πρίγκιπας Αλαντίν φλερτάρουν στο μπαλκόνι. Είναι έτοιμοι να φιληθούν όταν το μαγικό χαλί τους δίνει λίγη ώθηση και τότε ο Αλαντίν την πλησιάζει και την φιλά για πρώτη φορά, με εκείνη να μένει άναυδη.

Ρετ Μπάτλερ – Σκάρλετ Ο’ Χάρα, Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Το μακρινό 1939, στην ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος, ο Ρετ Μπάτλερ (Κλαρκ Γκαμπλ) είπε στη Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Βίβιαν Λι) «πρέπει να σε φιλούν… Και μάλιστα, από κάποιον που γνωρίζει πως». Στη συνέχεια, της απέδειξε ότι ο ίδιος ήταν ο ιδανικός.

Άλι και Νόα, Το Ημερολόγιο

Η Άλι (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) και ο Νόα (Ράιαν Γκόσλινγκ) δεν ήταν το πρώτο ζευγάρι που φιλιούνταν στη βροχή αλλά το συγκεκριμένο φιλί έχει μείνει αξέχαστο. Μετά από μια έντονη σχέση στα νεανικά τους χρόνια και έναν απροσδόκητο χωρισμό, οι δύο ήρωες συναντιούνται μετά από καιρό, όταν η Άλι έχει πλέον προχωρήσει στη ζωή της. Ωστόσο, το μεταξύ τους πάθος παραμένει ζωντανό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα