18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕμβόλιο – Στα 30 χρόνια κατεβάζει το Ισραήλ το όριο για τρίτη...

Εμβόλιο – Στα 30 χρόνια κατεβάζει το Ισραήλ το όριο για τρίτη δόση

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι μειώνουν στην ηλικία των 30 ετών το όριο για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να φρενάρουν την αύξηση των μολύνσεων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα.

«Η χορήγηση τρίτης δόσης επιτρέπεται για τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω από σήμερα» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση μείωσης του ορίου από τα 40 έτη στα 30 έτη λαμβάνεται μετά τη σύσταση της ομάδας επιδημιολόγων και της επιτροπής εμβολίων του υπουργείου Υγείας.

Οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer, του μόνου που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ, χορηγούνται στους πολίτες που είχαν λάβει τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πέντε μήνες νωρίτερα.

Την Δευτέρα το υπουργείο παρουσίασε μελέτη σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα των αντισωμάτων δέκα ημέρες μετά την τρίτη δόση ήταν τετραπλάσια από ό,τι έπειτα από δύο μόνο δόσεις. Τα επίπεδα προστασίας έναντι της σοβαρής νόσου και της νοσηλείας ήταν έξι φορές υψηλότερα από ό,τι με δύο δόσεις, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου σύμφωνα με το Reuters.

Είχε προηγηθεί εκτίμηση ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της Covid-19 μειώθηκε στο 39% το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο το στέλεχος Δέλτα επικρατεί στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι από τον Σεπτέμβριο θα προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους εμβολιασμένους, ενώ Γαλλία, Γερμανία και Καναδάς επίσης ετοιμάζονται για τρίτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα