21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚάτω απ’ τη Δαμόκλεια σπάθη μιας απευκταίας πυρκαγιάς στη Ραφήνα

Κάτω απ’ τη Δαμόκλεια σπάθη μιας απευκταίας πυρκαγιάς στη Ραφήνα

Η φωτιά δυστυχώς αργά ή γρήγορα θα έρθει παντού όπου υπάρχει πράσινο, λυπηρό αλλά ρεαλιστικό.

Εξαιρετικό το άρθρο του φίλου συμπολίτη Ραφηνιώτη Ιάσονα Κάροου, που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και με χαρά αναδημοσιεύουμε, καθώς εκφράζει αλήθειες που τριβελίζουν το μυαλό κάθε σκεπτόμενου πολίτη, που διαπιστώνει την πλήρη έλλειψη αποψιλώσεων απ’ τη δημοτική αρχή Μπουρνούς.

Γράφει ο Ιάσων Κάροου

Η φωτιά στην Ραφήνα δυστυχώς θα έρθει. Θα είναι φέτος, του χρόνου ή σε 5 χρόνια δεν έχει καμία σημασία. Κάποια στιγμή θα έρθει, ακόμα κι αν δεν είναι από χέρι ή από την ΔΕΔΔΗΕ, από αυτανάφλεξη ή τριβή κορμών, φωτιές γίνονται.

Όταν θα γίνει, θα καούν περιουσίες και ελπίζω να μην χαθούν ζωές όπως το 2018.

Στην Ραφήνα, το βουνό της, οι μικροί δρόμοι, δρόμοι αδιέξοδοι και το πολύ πυκνό πράσινο ανάμεσα σε κατοικίες δεν διαφέρει από την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή του Ματιού και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Όταν γίνει το κακό, μαζί με ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι αδύνατο να σωθούν τα σπίτια.

Όταν θα γίνει ο απολογισμός, ευθύνη θα φέρουν οι Στρατηγοί άνεμοι, η πολύ ζέστη, η κλιματική αλλαγή και άλλα. Αυτά δεν θα φέρουν πίσω το σπίτι σας.

Η ελάχιστη πρόληψη που έχει γίνει, είναι συγκριτικά τόσο μικρή που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη.

Η περιφέρεια και ο Δήμος, παρ’ όλο που ήταν παρατηρητές στην εκτέλεση αθώων ψυχών, έχουν αφήσει τις οικίες εκτεθειμένες λες και δεν έλαβαν το μάθημα τους, δεν τους ενδιαφέρει, είσαστε καταπατητές, εκτός σχεδίου… αλλά φόρους, ρεύμα και νερό εισπράττουμε και θέλουμε και την ψήφο σας!

Κατηγορώ το αποτέλεσμα και όχι ποιος φταίει καθώς λίγο μας ενδιαφέρει. Είναι σήμερα εκτεθειμένες οι περιουσίες από το Μύλο έως και την Αρίωνος;

Ο ίδιος έχασα 2 σπίτια και τυχαία είμαι ακόμα στην ζωή μετά από αυτό που ζήσαμε το 2018. Η ζωή μου, εγώ, όλα γύρω μου άλλαξαν. Υποφέρω και ποιος ξέρει μέχρι πότε…

Μέσα απ’ την καρδιά μου, σε όλους αυτούς που επέλεξαν να ζήσουν μέσα στο πράσινο γιατί αγαπούν την φύση και την δροσιά του έχω να πω το εξής:

  1. Όσοι ζουν έτσι, θα πρέπει να έχουν τα χαρτιά τους και 2 σώβρακα πάντα σε μια βαλίτσα ώστε να μπορούν να φύγουν σε λίγα λεπτά. Καμία περιουσία δεν αξίζει να διακινδυνέψεις την ζωή σου.
  2. 150 ευρώ περίπου κάνει μια ασφάλεια το έτος. Ασφάλισε από φωτιά την οικία σου.
  3. Απομάκρυνε περιμετρικά δέντρα και καθάρισε καλά το οικόπεδο, μην στεγάζεις καυσόξυλα κοντά στο σπίτι.
  4. Συντήρησε ξύλινες σκεπές και πέργολες, ξερά αφυδατωμένα ξύλα ανάβουν με την θερμότητα και ας είναι μακριά οι φλόγες.

Η φωτιά δυστυχώς αργά ή γρήγορα θα έρθει παντού όπου υπάρχει πράσινο, λυπηρό αλλά ρεαλιστικό. Καλό είναι να υπάρχει ετοιμότητα γιατί ο κρατικός μηχανισμός απλά δεν ήταν και δεν θα ειναι ικανός, το μάθαμε πια…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα