27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤο ιστορικό ίδρυσης/λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου Πικερμίου όπως το έζησε ο Δ.Σ....

Το ιστορικό ίδρυσης/λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου Πικερμίου όπως το έζησε ο Δ.Σ. Σπύρος Κάρλος

Μετά την διπλή βράβευση των πρωτεργατών κων Παπακωνσταντίνου και Χαρίτου της ίδρυσης-λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου στο Πικέρμι, πρώτα απ’ τον σύλλογο Γυναικών Ιωνίδες με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Πικερμίου κι έπειτα απ’ τη δημοτική αρχή στο Δημαρχείο Ραφήνας ανήμερα Πρωτοχρονιάς, θέλω να αναφερθώ στο ιστορικό της εν λόγω κοινωνικής προσφοράς προς τους συντοπίτες μου Πικερμιώτες. Και τούτο γιατί πρέπει πάντα να μνημονεύονται καλές προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών αρχών, που αποτέλεσαν και αποτελούν βάσεις της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Λοιπόν…

Επί θητείας Χριστόπουλου που είχα την τιμή να είμαι αντιδήμαρχος, με την οικονομική κρίση στο αποκορύφωμά της, σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε την διάθεση εθελοντικής προσφοράς πολλών Πικερμιωτών, μεταξύ των οποίων ο γιατρός κος Παπακωνσταντίνου και να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό ιατρείο στο ΚΑΠΗ της περιοχής, όπου οι ασφαλισμένοι μεταξύ άλλων θα μπορούσαν χωρίς ταλαιπωρία να γράφουν τα φάρμακά τους έναντι αμοιβής 10 ευρώ. Το ποσό που συγκεντρώθηκε τότε απ’ τον κο Παπακωνσταντίνου  δωρίσθηκε στο ΚΑΠΗ για την κάλυψη διαφόρων αναγκών.

Η εν λόγω ενέργεια αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από κάποιους, χωρίς όμως να σταματήσει τη λειτουργία της. Εκ του αποτελέσματος της φετινής διπλής βράβευσης των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας αποδεικνύεται πόσο χρήσιμη στάθηκε η προσφορά αυτών των ανθρώπων, τους οποίους θέλω ν’ αναφέρω ονομαστικά: Εκτός του γιατρού κου Γιώργου Παπακωνσταντίνου κοντά του, βοηθοί του εγχειρήματος, βρέθηκαν ο κος Σταύρος Χαρίτος κι οι κες Άρτεμις Ξηντάρα, Λιάνα Λαΐνη, Αναστασία Ανδριώτη και Πόπη Αναστασίου.

Να υπογραμμίσω ότι προσωπικά ένιωσα απόλυτη ικανοποίηση για την αναγνώρισή τους κι απ’ την δημοτική αρχή του κου Μπουρνού, ωστόσο θέλω ν’ αναφερθώ στην παράλειψη του δημάρχου να κάνει αναφορά τόσο στην καλή παρακαταθήκη που βρήκε απ’ την δημοτική αρχή του κου Χριστόπουλου, όσο και στην βράβευση αυτών που θεμελίωσαν την δομή απ’ το σύλλογο Γυναικών Ιωνίδες.

Για να είμαι δίκαιος επικροτώ τον Δήμαρχο που μας έδωσε την ευκαιρία ως επικεφαλής της μειοψηφίας να απευθυνθούμε στο ακροατήριο την Πρωτοχρονιά, όμως εκείνη την στιγμή δεν θέλησα να κάνω καμιά αναφορά σ’ όσα προανέφερα, καθώς η ημέρα δεν ενδεικνυόταν προς τούτο. Οπότε σήμερα 3 Ιανουαρίου αποφάσισα μετά από αίτημα της κας Ραγκούση, να κάνω γνωστό το ιστορικό μιας κοινωνικής δομής που ανακούφισε πολλούς συνανθρώπους μας σε εποχές δύσκολες που μακάρι να μείνουν πια οριστικά πίσω.

Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα σε όλους μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα