34.1 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Το βράδι της 1ης Ιουλίου από 8 έως 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστή αγρυπνία στην εκκλησία των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Υ. Ραφήνας. Η αγρυπνία ξεκινά 8 το βράδυ με τη τέλεση του Εσπερινού, Αρτοκλασία, Όρθρο και Θεία Λειτουργία έως 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Για όσους δεν γνωρίζουν η εκκλησία βρίσκεται εντός του περιβάλλοντα χώρου του Κ.Υ. Ραφήνας. Μπαίνοντας απ’ τη είσοδο του Κ.Υ. θα δείτε το αλσάκι στα δεξιά φωτισμένο. Ακολουθώντας το φωτισμένο μονοπατάκι του αλσύλλιου πεύκων φτάνετε στην είσοδο της εκκλησίας.

Στις 2 Ιουλίου γιορτάζεται η κατάθεση της τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις. Πρόκειται για μια «κρυφή» εορτή αφιερωμένη στη Παναγία μας, υπό την έννοια ότι λίγοι τη γνωρίζουν. Αυτή τη μέρα εκπληρώνεται τάμα και η αγρυπνία τελείται υπέρ υγείας τριών οικογενειών συμπολιτών μας. Ελάτε να προσευχηθείτε μαζί μας.

Ιστορικό

 Ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχερνίτισσας είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι.
Ο Ναός έγινε γνωστός από την παλαιότατη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών που παριστάνει την Θεοτόκο όρθια δεομένη με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, έχοντας στο στήθος της εγκόλπιο με τον Ιησού. Είναι η υπέρμαχος Στρατηγός, που σε ανάμνηση της βοηθείας της Θεοτόκου προς τους υπερασπιστές του Βυζαντίου εναντίον των Περσών και Ρώσων, γράφηκε ο γνωστός σε όλους Ακάθιστος Ύμνος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα