26.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Το ηλιόλουστο σημερινό πρωινό, η καλή παρέα κι η δημιουργική συζήτηση μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο λόγος για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα στο ΚΑΠΗ Ραφήνας με την Έφη Γιακουβάκη με αφορμή τη διπλωματική μεταπτυχιακή της εργασίας στο ΕΜΠ («Χωροταξία – Πολεοδομία», Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) και θέμα Τη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. Τα εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού της Ραφήνας” ΖΩΓΡΑΦΙΑ (ΕΦΗ) ΓΙΑΚΟΥΒΑΚΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Στη συνάντηση αυτή που αποτελεί τη προτελευταία με αρχή την 13η Σεπτεμβρίου και τέλος την αυριανή 23 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν η καθηγήτρια στο ΕΜΠ της Έφης, Μαρία Μάρκου, κι οι συντοπίτισσες/ες Ελένη Λιάκουρα ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου «ΟΡΟΣΗΜΟ», Μαρία Γλέζου, Γιάννης Ψάλτης, Παύλος Μπατάλης, Βαγγέλης Μαυρουδής, Μελίνα Κρόκου, Σωσώ Λέου που είχε αποχωρήσει νωρίς από προηγούμενη συνάντηση και ήρθε να συμπληρώσει την συμμετοχή της και φυσικά η υποφαινόμενη.

Η συζήτηση κύλισε αβίαστα κι ευχάριστα, αν και ανέτρεψε κατά πολύ τη σειρά θεμάτων κατά πως είχε σχεδιαστεί απ’ την κα Γιακουβάκη, κάτι που όμως έγινε αποδεκτή απ’ την καθηγήτρια κα Μάρκου, καθώς ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφού ανταλλάσσονταν ενδιαφέρουσες απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πολλά τα θέματα που τέθηκαν και απασχολούν σοβαρά τη τοπική κοινωνία, που ίσως αποτελέσουν τη βάση για ν’ αποκτήσει η Ραφήνα τη ταυτότητα που της λείπει. Οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η διπλωματική εργασια της Έφης Γιακουβάκη, που φυσικά θα δημοσιοποιηθεί εν καιρώ.

Καλή επιτυχία Έφη! Περιμένουμε εναγωνίως το αποτέλεσμα.   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα