24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΡΑΜΠΕΣ AMEA ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΡΑΜΠΕΣ AMEA ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε στην τοποθέτηση ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης σε μία παραλία, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η ράμπα τοποθετήθηκε στην παραλία των Αλυκών  Αναβύσσου και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί και η ράμπα στην παραλία της Γαλάζιας  Ακτής  Λαγονησίου.

Το σύστημα των ραμπών αποτελείται από μηχανισμό με ράγες σταθερής τροχιάς και ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, που επιτρέπει στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Για την περαιτέρω διευκόλυνση των ΑμεΑ κατασκευάστηκε ξύλινος διάδρομος που οδηγεί στις ράμπες.

«Η προσβασιμότητα σε κοινά αγαθά, όπως η θάλασσα, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι θεμελιώδης υποχρέωση μιας οργανωμένης και συνεκτικής κοινωνίας. Τοποθετώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ηλεκτροκίνητες ράμπες, διασφαλίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών και επισκεπτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να απολαύσουν δύο από τις καλύτερες παραλίες μας με ασφάλεια και με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Οι ειδικές ράμπες παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε φέτος ο Δήμος Σαρωνικού μέσω της Δημοτικής Κατασκευαστικής Εταιρείας (Α.Δ.Μ.Κ.Ε.Σ.).

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα