31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Δ.Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η Δ.Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τα παράπονα για τη δημοτική αρχή του δήμου Μαραθώνα μπορεί να είναι γενικευμένα ωστόσο η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να κινούνται οι κάτοικοι ώστε να διατηρήσουν το τόπο τους, το χωριό τους, τη πόλη τους καθαρή και δικαιούνται ένα δημόσιο ΕΥΓΕ!

Προς τούτο βέβαια συμβάλει κι η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα κ. Ασημακοπούλου, η οποία συνεχώς αποδεικνύει ότι ανταποδίδει με το παραπάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της, τόσο με τη κινητοποίησή της κατά τις δύσκολες μέρες του χιονιά, όσο και το Σάββατο, πρωταπριλιά, όπου η μοναδική αλήθεια της ημέρας ήταν η μαζική συμμετοχή στο καθαρισμό της ειδυλλιακής ρεματιάς του γραφικού χωριού.

Στο τοίχο της του fb η Χαρούλα Ασημακοπούλου γράφει:   

Tο πρόγραμμα « Let’s do it Greece» έδωσε σήμερα την αφορμή σε φορείς και κατοίκους να συσπειρωθούν και να συμμετέχουν σε μια κοινωφελή δράση.
Το πνεύμα της δράσης ήταν ότι σε μια μόνο μέρα, την Κυριακή 2 Απριλίου, καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα. 
Με αφορμή αυτό το κάλεσμα η Δημοτική μας Κοινότητα κάλεσε όλους τους συλλόγους της να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ρεματιάς μας από σκουπίδια.
Μια και εκτός από τον ορισμό της ημερομηνίας και την τοποθέτηση του χωριού μας στον διεθνή χάρτη δράσεων του lets do it , o εν λόγω οργανισμός δεν πρόσφερε τίποτα άλλο, η δράση συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από την Κοινότητά μας, με την συμβολή του Δήμου που πρόσφερε τις πλαστικές σακούλες και μας έστειλε κατόπιν αιτήματός μας, την Δημοτική Αστυνομία, να μας βοηθήσει με την κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι συμμετέχοντες. 
Ξεκινήσαμε στην αρχή λίγα άτομα από την είσοδο του χωριού όπου καθαρίστηκε από άτομα του Μουσείου μας . 
Οι υπόλοιποι , άτομα της Κοινότητας, του αθλητικού σωματίου fu jow pai, μέλη του Συλλόγου Γονέων, του Περιβαντολλογικού Συλλόγου, ΟΛΟΙ με τα παιδιά τους, ξεκίνησαν το δρόμο εκατέρωθεν, σε όλο ο μήκος της ρεματιάς. Στην πορεία προστέθηκαν όμως αρκετά άτομα τόσο από τους προαναφερόμενους φορείς αλλά και αρκετοί κάτοικοι. Σημείο λήξης της δράσης είχε οριστεί το «κιόσκι» του οποίου οι ιδιοκτήτες έλαβαν μέρος από την αρχή της δράσης. 
Η περισυλλογή ξεκίνησε κατά τις έντεκα και δέκα και τελείωσε στις δυο το μεσημέρι, αφήνοντας μας όσους απομείναμε, κατάκοπους μα και ευχαριστημένους.
Μαζεύτηκαν εβδομήντα έξι σακούλες σκουπιδιών που φορτώθηκαν στο φορτηγό. Το συμπέρασμα που βγήκε από όλο αυτό ήταν ότι όσοι εισέρχονται στο χωριό μας από το Καπανδρίτι, έρχονται πεινασμένοι και διψασμένοι και τα σκουπίδια από αυτή την μεριά του δρόμου ήταν τέσσερις φορές περισσότερα από ότι από την απέναντι μεριά .
Είδαμε τις διατροφικές μας συνήθειες ….μαζί με τα κοτόπουλα πχ. μας αρέσουν οι μπύρες και με τα χάμπουργκερ και τις τυρόπιτες οι κόκα κόλλα και οι καφέδες…
Ο σκοπός αυτών των δράσεων δεν είναι να κάνουμε τους σκουπιδοσυλλέκτες, αλλά να μάθουμε επιτέλους να μην πετάμε τα σκουπίδια μας από το παράθυρο στο δρόμο. Το σημερινό συμπέρασμα όλων μας ήταν ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας μέχρι «να γίνουμε άνθρωποι» είναι πολύ μακρύς.
Όμως η σημερινή μέρα έφερε κάτι πολύ καλό είδαμε πόσο όμορφο είναι να δουλεύουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Έτσι το επόμενο ραντεβού μας ορίστηκε για μετά το Πάσχα όπου θα συμμετέχουμε όλοι όσοι ήμασταν σήμερα, αλλά και ακόμα περισσότεροι, (μια και λόγω των πολλών μνημόσυνων σήμερα, πάρα πολλοί κάτοικοι δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν). Έτσι στην επόμενη συνάντησή μας, θα ξεκινήσουμε αρχικά με τον καθαρισμό της παραλίας μας και στην πορεία θα βρεθούμε στις ομάδες φύλαξης της δασοπυρόσβεσης που θα συνταχθούν .

Ευχαριστώ θερμότατα , τους Συλλόγους Περιβαντολλογικό Πολιτιστικό, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Αθλητικό Σύλλογο Fu Jow Pai , τo Μουσείο μας, τους συμβούλους που παραβρέθηκαν αλλά και αυτούς που δεν παραβρέθηκαν μια και είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις και είχαμε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την μη συμμετοχή τους. Την Δημοτική Αστυνομία, τους κατοίκους που ενημερώθηκαν από την σελίδα της Κοινότητας και προσήλθαν, τους ιδιοκτήτες του καφέ στο κιόσκι , για τα κεράσματα και την φιλοξενία τους. Τα άτομα που δεν μπορούσαν να μείνουν ως το τέλος γιατί είτε κουράστηκαν πολύ είτε είχαν υποχρέωση στην οικογένειά τους και δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη όση κι αν ήταν. Καθώς και την ομάδα μου, την ομάδα της Κοινότητας , που είναι παντός καιρού και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προσφοράς στο χωριό, χωρίς να κοιτάνε ωράρια . 
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!! ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Η Πρόεδρος
Ασημακοπούλου Χαραλαμπία

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα