21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Η «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 9 το βράδυ, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, σε μία μοναδική κωμική θεατρική παράσταση του Μποστ, τη «Μαρία Πενταγιώτισσα».

 Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, για πρώτη φορά πρωταγωνιστεί σε έργο του πατέρα του, Μέντη Μποσταντζόγλου, ερμηνεύοντας τον ρόλο της θρυλικής Μαρίας από τους Πενταγιούς.

 Ο Μποστ  με το έργο του «Μαρία Πενταγιώτισσα», παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια, μέσα από το προσωπικό του χιούμορ, με δύσκολα αλλά ιδιαίτερα κείμενα (ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλαβο). Υπενθυμίζεται ότι εκτός από συγγραφέας, ήταν ζωγράφος και έγραφε και σκιτσογραφούσε στις μεγαλύτερες εφημερίδες της εποχής του.

 Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, είναι ένα δραματικό ειδύλλιο και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μία λαϊκή όπερα. Εξιστορεί την ζωή της Μαρίας, της κοπέλας, της γυναίκας, της ερωμένης, της φεμινίστριας και κυρίως της όμορφης.

 «Και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλληκάρια…»

 Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου

Μουσική: Γιούρι  Στούπελ

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Παναγιώτης Μανίκας

Επιμέλεια Κοστουμιών: Δέσποινα Βολίδη

 Παίζουν  οι ηθοποιοί:

Γιάννης Μποσταντζόγλου –Θανάσης  Βισκαδουράκης

Δήμητρα Παπαδήμα- Κώστας Φλωκατούλας

Περικλής Αλμπάνης- Πέτρος Πέτρου

Μάριος Λεωνίδου – Κωνσταντίνος Πασσάς

 Ο Γιώργος Ματαράγκας και ο Πέτρος Ξεκούκης

 Η είσοδος είναι ελεύθερη!

 Απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα