27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας (στα παλαιά Ανάκτορα).

Κατάμεστο από κόσμο το περιστύλιο των Ανακτόρων και με την παρουσία του γνωστού μουσικού Γ. Κατσαρού, άκουσαν με προσοχή τους ομιλητές που μίλησαν για τον Τουρισμό και τον Κινηματογράφο στην Κέρκυρα και πως μπορούν να προσελκυστούν παραγωγές για να γίνονται στο νησί και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό έκανε η Δημοτική Σύμβουλος Κέρκυρας Γεωργία Μπούκα, που είναι μέλος της ΕΝΑ και ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η επικεφαλής της παράταξης Κερκυραίων Δήμος Μερόπη Υδραίου, ενώ παρευρέθησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και η Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Ν. Μάστορα, η οποία είναι μέλος της ΕΝΑ, καθώς και ο πρ. βουλευτής Στ. Γκίκας, ο πρ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου και ο πολιτευτής Σ. Κροκίδης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε το κουιντέτο πνευστών της Μάντζαρος όπου με την ενορχήστρωση του αρχιμουσικού Σ. Άνθη, ακούστηκαν συνθέσεις του Γιώργου Κατσαρού όπως: Κοκορίκο, Κάθε λιμάνι και καημός,Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε και Κέρκυρα με το Ποντικονήσι. Και μετά προβλήθηκε βίντεο με σκηνές του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, γυρισμένες στην Κέρκυρα, με Ρένα Βλαχοπούλου και James Bond.

Τις τοποθετήσεις άνοιξε πρώτος ο  Δρ. Τουριστικής Οικονομίας ΚωνσταντίνοςΤσουμάνης μιλώντας για τον Τουρισμό, έπειτα ο Location Manager και υπεύθυνος παραγωγής της βρετανικής σειράς «The Durrells» Νίκος Κουμανταράκης μιλώντας για τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία για την προσέλκυση ξένων ταινιών και ο Νίκος Ασπιώτης για τη Νομοθεσία σε αυτό το ζήτημα.  Έκλεισε τις τοποθετήσεις, ο κορυφαίος μουσικος Γιώργος Κατσαρός μιλώντας για τη Μουσική στον Κινηματογράφο και η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος», ενώ την παρουσίαση συντόνισε η εξαιρετική δημοσιογράφος Ηρώ Λέλλα.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα