14.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΓΙΕΣ

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΓΙΕΣ

Για να είναι ο νους υγιής πρέπει και το σώμα μας να είναι υγιές.

Ένα σύνθημα ζωής και πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και του οποίου η δυναμική είναι διαχρονική και επίκαιρη.

Στην αρχαία Ελλάδα οι πρόγονοί μας εκπαίδευαν  τους νέους, ώστε από τη μια να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν τις δυνάμεις του πνεύματος και από την άλλη να γυμνάζουν το σώμα, ώστε να διατηρείται υγιές και δυνατό.

Η ζωή μας είναι πολύτιμη , μας δόθηκε, για να την απολαμβάνουμε μέσα στη φύση, με αθλητικές δραστηριότητες και με υγιεινή διατροφή (φρούτα και λαχανικά).Έτσι βρίσκουμε τον χαμένο  αυθορμητισμό, την παιδικότητα και την ξεγνοιασιά.

Όσο κινείσαι μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα προσθέτεις υποχρεώσεις στην καθημερινότητα σου και όσο οι ανικανοποίητες επιθυμίες σου αυξάνονται, η υπερκατανάλωση αγαθών δεν σου επιτρέπει να είσαι αυτάρκης. Ενώ όλο και περισσότερο απομακρύνεσαι από την ευτυχία και τη γαλήνη.

Η επαφή με τον πολιτισμό, την ιστορία, τη μάθηση για το περιβάλλον και το περπάτημα στα μνημεία της φύσης, τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή, δημιουργούν ευεξία, ψυχική και σωματική υγεία, ευρύτητα πνεύματος, σεβασμό, ανοχή, επικοινωνία, συμβίωση, εμπειρίες.

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού με οδηγό τον κ. Δημήτρη Μακρή, ερευνητή τοπικής ιστορίας, σας προτείνει να βαδίσουμε στα χνάρια των προγόνων μας  για να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μνημεία της φύσης του τόπου μας,  μέσα από τις πολιτιστικές περιηγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνδυασμένα με αθλητικές δραστηριότητες.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι φετινές δράσεις.

ΒΑΣΩ ΚΙΟΥΣΗ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα