24.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟΙ ΙΩΝΙΔΕΣ ΠΗΓΑΝ ΘΕΑΤΡΟ & ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ!

ΟΙ ΙΩΝΙΔΕΣ ΠΗΓΑΝ ΘΕΑΤΡΟ & ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ!

Εκτός της μεγάλης κοινωνικής προσφοράς τους οι «Ιωνίδες» δεν παραλείπουν και τη ψυχαγωγία των μελών τους παρακολουθώντας ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις.

Χθες παρακολούθησαν την κωμωδία ” Εκκλησιάζουσες ” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα!

Επί δύο ώρες σχεδόν, το κοινό ξεχάστηκε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και χειροκρότησε με θέρμη τον ανδροκρατούμενο θίασο, που είχε ως θέμα, τις γυναίκες στην εξουσία! Δυνατές κι αξιόλογες ερμηνείες,  με την κ. Μουτίδου να κλέβει τις εντυπώσεις!  Αθυροστομία στο έπακρο αλλά, αυτός είναι ο Αριστοφάνης! Ο Αλέξανδρος Ρήγας, πρόσθεσε μέσα στο χτες και το σήμερα και έσμιξε τις γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα, με επιτυχία και με μεγάλες δόσεις από τραγούδια και πενιές του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου!

Έφερε την αρχαία κωμωδία στα μέτρα του και με έξυπνες ατάκες κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των θεατών …που αναρωτιούνταν αν την εποχή εκείνη κελαηδούσε  το μπουζουκάκι με τις ζεϊμπεκιές και τις νταλκαδιάρικες νότες του! Χορευτικά με φορεσιές του Πόντου και της Κρήτης, δώσανε ρυθμό στο εκρηκτικό Ελληνικό ταπεραμέντο, κερδίζοντας παρατεταμένα παλαμάκια, σφυρίγματα και χορό ακόμα και στα καθίσματα!

Το ευχαριστήθηκαν οι Ιωνίδες, καθώς μέσα στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου, είναι κι η προσωπική ευχαρίστηση των μελών, πέραν της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο!

Η Μπέσσυ Μπαλάφα, μια απ’ τις Ιωνίδες, φωτογραφήθηκε στο τέλος της παράστασης με την πρόεδρο Σίσσυ Κατσούδα και τα μέλη που τη συνόδευαν!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα