28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Την  Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί στην αίθουσα του Συνδέσμου, για την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ει έχεις Καρδίαν, Δύνασαι Σωθήναι…» του Νίκου Αναγνωστόπουλου για το Άγιο Όρος και το πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου.

Η ταινία επιχειρεί να αποτυπώσει την μακραίωνη παράδοση ησυχίας και αγιασμού, που διασώζεται στο Περιβόλι της Παναγίας και να καταγράψει για πρώτη φορά με φόντο το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, τα θαυμαστά κτίρια, τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, την καθημερινή και τη λατρευτική ζωή, το σκεπτικό μέσα από το οποίο τοποθετείται η Αθωνική πολιτεία απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, με τον κινηματογραφικό φακό του, αποτυπώνει με ευαισθησία και διακριτικότητα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των Καθηγούμενων των Αγιορείτικων Μονών, των Αντιπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και άλλων αγιορειτών πατέρων, καταγράφοντας  την οπτική μέσα από την οποία τοποθετείται η Αθωνική Πολιτεία απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ  διήρκησαν δύο χρόνια.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη.                                                                                                                                                          

 Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα