24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 2018

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 2018

Με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού, η απονομή βραβείων για τον Διαγωνισμό Σελιδοδείκτη, με θέμα «Γνώρισε τον Τόπο σου», που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» με την αρωγή του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 15 Μαρτίου ως και τις 25 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Σαρωνικού. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη δημιουργία ενός σελιδοδείκτη, σε τρεις θεματικές ενότητες που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα στοιχεία της φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, διαγωνίστηκαν στα θέματα α. Η βυζαντινή μας κληρονομιά, β. Η πατρίδα των Κούρων και γ. Σαρωνικός, η θάλασσά μας.

Κατατέθηκαν συνολικά 138 συμμετοχές, από τις οποίες αναδείχθηκαν οι 8 καλύτερες – ανά εκπαιδευτική βαθμίδα – έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης.

Στη διάρκεια της τελετής απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές, ενώ παρουσιάστηκε και το σύνολο των συμμετοχών.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν είναι:

Για την κατηγορία «Η Βυζαντινή μας κληρονομιά»

ΑΝΝΑ ΛΙΖΑΡΔΟΥ, ΓΕΛ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Για την κατηγορία «Σαρωνικός, η θάλασσά μας»

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ, ΓΕΛ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ- ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΕΝΤΑ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Για την κατηγορία «Η πατρίδα των Κούρων»

ΝΙΚΗ ΠΑΣΒΑΝΤΗ, ΓΕΛ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΤΕ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Σε κάθε έναν από τους νικητές απονεμήθηκαν βραβεία, καθώς και ο τίτλος του/της Πρεσβευτή του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή, μαζί με τις οικογένειές τους. Οι βραβευμένοι σελιδοδείκτες θα αποτυπωθούν σε ενιαίο πίνακα, που θα εκτίθεται στο Δήμο Σαρωνικού σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι τα έργα που κατατέθηκαν φέτος ήταν τριπλάσια σε αριθμό, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, δείχνει ότι ο Διαγωνισμός Σελιδοδείκτη, είναι μια προσπάθεια που βρίσκει ανταπόκριση στη σχολική μας κοινότητα. Τόσο ο αριθμός όσο και η δημιουργικότητα και η φαντασία, που χαρακτήρισαν το σύνολο των φετινών συμμετοχών, επιβεβαίωσαν ότι η ομορφιά και η ιστορία του τόπου μας, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά. Μπορούν να αποτυπωθούν με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τα δικά τους μάτια. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, οι οποίοι πλέον αποτελούν πρεσβευτές του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και σε όλους όσοι έλαβαν μέρος. Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενθάρρυναν τους μαθητές να συμμετέχουν και να εκφραστούν δημιουργικά. Ανανεώνουμε τη συνάντηση αυτή για την επόμενη χρονιά.»

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου Σαρωνικού, ήταν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δ. Λιοδακάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Σαρωνικού Χ. Κυνηγαλάκης, οι οποίοι και απένειμαν τα βραβεία στους οχτώ νικητές.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα