23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Έργα Βιβάλντι, Μπάχ, Μότσαρ, Μπετόβεν, Σαιν-Σανς, Μασενέ, Βάιλ και Πιατσόλα ερμηνεύουν η Μελίνα Γαλανού (βιολί) και ο Μάριος Καζάς (πιάνο) την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35, Ραφήνα) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα Le Cygne του C.Saint-Saens, Presto από τη Σονάτα Νο 1 του Bach, το πρώτο μέρος από τη Sonata No.5 op.24 του Beethoven, το Allegro και την cadenza από το Κοντσέρτο Νο 3 Κ207 του Mozart, το Tango από το Scent of a woman του Astor Piazolla, το Youkali Tango Habanera του Kurt Weil, το Thais Meditation του J.Massenet,και το Presto από το καλοκαίρι (Τέσσερις Εποχές) του A.Vivaldi.

Η Μελίνα Γαλανού σπούδασε στο Αττικό Ωδείο με καθηγητή τον Παντελή Δεσποτίδη και πήρε το Δίπλωμα Βιολιού (Άριστα & 1ο βραβείο) τον Ιανουάριο του 2012. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Θέατρο Βικτώρια, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Είναι μέλος ως 1ο βιολί στην ορχήστρα μουσικής δωματίου Quantro Armonico, στην μουσικοθεατρική ομάδα της Κάτιας Πάσχου, στην Metropolitan Symphony Orchestra και από το 2014 είναι concertmaster ensemble leader του Συνόλου Μουσικής Δωματίου NewMixedMediaEnsemble του Εργαστηρίου Μουσικής Εκτέλεσης operArt Lab.

Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Αθηναϊκό Ωδείο με την Στέλλα Μακρυγιάννη και τη Γιολάντα Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της Ντόρας Μπακοπούλου. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο καθώς και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ντ. Μπακοπούλου). Μελέτησε επίσης ανώτερα θεωρητικά (Φούγκα) και κλαρινέτο. Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου (Χ.Ο.Ν. Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και χρυσό μετάλλιο, Λέσχης Φίλων Jose Carreras, Μουσικοί Αγώνες Υπουργείου Παιδείας, Διαγωνισμός “Χρυσή Μούσα”) και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου “Art and Education in the 21st century” και “Απόλλων”.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα