28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

«ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας; Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς… Στον Βαγγέλη.

Στον πρόωρα χαμένο σύζυγο και πατέρα των δύο παιδιών της, αφιερώνει τη πρώτη συγγραφική της δουλειά η συνάδελφος δημοσιογράφος Βιργινία Μάρκου, που επί προσθέτως διατηρεί μόνο το επίθετο του συζύγου ως φόρο τιμής στη μνήμη του και εις ένδειξη αγάπης στο γιο και την κόρη που απέκτησε μαζί του, τότε μικρομάνα κι η ίδια.

Ομολογώ ότι παίρνοντας το πρώτο βιβλίο της Βιργινίας Μάρκου «Τρέξε να σωθείς» στα χέρια μου, δεν ήμουν προετοιμασμένη για το ευχάριστο ξάφνιασμα που μου προκάλεσε η πλοκή του μυθιστορήματος. Έχω παρακολουθήσει τη Βιργινία απ’ τα πρώτα της βήματα στη τοπική δημοσιογραφία, ένα τομέα απείρως δυσκολότερο απ’ την απρόσωπη δημοσιογραφική δουλειά άλλων συναδέλφων που γράφουν – κριτικάρουν – σχολιάζουν πρόσωπα και πράγματα για ανθρώπους με τους οποίους δεν έχουν προσωπική καθημερινή επαφή. Γνώριζα τη γραφή της, το δημοσιογραφικό ύφος της, την ευαισθησία της… αλλά η στροφή της στη συγγραφή και μάλιστα μ’ ένα μυθιστόρημα που καταπιάνεται με την άβυσσο της ψυχής των ανθρώπων, μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη.

Διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες του βιβλίου τίποτε δεν σε προϊδεάζει για τη συνέχεια με την είσοδο στα σκοτάδια μιας βασανισμένης ψυχής. Ο Λάμπης ο κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, ένας 25χρονος καθηγητής με ωραίο παρουσιαστικό αναλαμβάνει να στηρίξει φροντιστηριακά μια μαθήτρια, την οποία καθιστά έγκυο κι ως εκ τούτου την παντρεύεται. Τίποτα σπουδαίο θα πείτε κι όμως… Ο γάμος δεν φέρνει ένα ευτυχισμένο τέλος. Τουναντίον αποδεικνύεται εφιαλτικός καθώς αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ο σκοτεινός ψυχισμός της διχασμένης προσωπικότητας του κεντρικού ήρωα. Παράλληλα σκιαγραφείται με μαεστρία και γνώση περισσή, ο ψυχικός κόσμος των προσώπων που περιβάλλουν το πρωταγωνιστή της ιστορίας, Λάμπη Δεμίρη, ιδίως όμως των αθώων θυμάτων του, τα κοριτσίστικα όνειρα των οποίων εκείνος λεηλάτησε.

Ο Λάμπης Δεμίρης κινείται σε περιοχές των Μεσογείων και της βορειοανατολικής Αττικής, περιοχές που γνωρίζει καλά η συγγραφέας απ’ τη δημοσιογραφική της διαδρομή. Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο δειλό, αλλά σταθερό βήμα της Βιργινίας Μάρκου στον κόσμο του ψυχολογικού θρίλερ, που κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη απ’ τη πρώτη σελίδα, μέχρι και τη τελευταία, όπου η τελική λύτρωση τόσο του πρωταγωνιστή, όσο και των υπολοίπων προσώπων, οι ζωές των οποίων υπέστηκαν τη καταστροφική επαφή μαζί του, είναι καταληκτική και απρόσμενη.

Το πρώτο αυτό μυθιστόρημα της Βιργινίας Μάρκου, θέτει τις βάσεις μιας καλής πορείας προς το ψυχολογικό θρίλερ. Ήδη η συγγραφέας ασχολείται με τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της που αποτελεί μια συλλογή αυτοτελών διηγημάτων, όπου θα δούμε αν επιβεβαιωθεί η πιο πάνω πρόβλεψή μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα