21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΥΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΑΝΓΚΟ» Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ...

ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΑΝΓΚΟ» Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥ

Στις έξι (6) το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου στο Νταού, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση στην αν. Αττική του βιβλίου των Κώστα Κουτσομύτη – Ευάγγελου Μαυρουδή {«Το κόκκινο τανγκό» Νίκος Ζαχαριάδης: η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη}, όπου σ’ ένα ζεστό περιβάλλον, απολαμβάνοντας το καφέ ή το τσάι μας θα ακολουθήσουμε βήμα – βήμα τη πολυκύμαντη ζωή του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, μέσα από πραγματικά γεγονότα που παραθέτουν με κινηματογραφικό τρόπο οι συγγραφείς.

Υπό τον ήχο ενός τανγκό, του «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΑΝΓΚΟ», ξετυλίγεται η άνοδος κι η πτώση ενός  ηγέτη της αριστεράς, του Νίκου Ζαχαριάδη. Ενός ηγέτη που λατρεύτηκε σαν θεός, κυνηγήθηκε σαν διάβολος, πέθανε με δική του θέληση κι αναστήθηκε δικαιωμένος ως ηγέτης ξανά.

Ενός ανθρώπου που σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έβαλε το κόμμα (ΚΚΕ) πάνω απ’ όλους κι από όλα. Πάνω απ’ τα παιδιά που απέκτησε από τις δύο γυναίκες που παντρεύτηκε, πάνω  απ’ τη γυναίκα που λάτρεψε και υπήρξε η αιτία του χωρισμού του με τη πρώτη του σύντροφο, πάνω κι από την ίδια τη ζωή του, που θυσίασε ως απόδειξη ότι δεν υπήρξε ποτέ ρίψασπις και προδότης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Βάσω Κόλλια πολιτική επιστήμων, τ. Γ.Γ. Ισότητας των φύλων του ΥΠΕΣ, η κα Χριστίνα Παναγιώτου φιλόλογος-ιστορικός, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, ο γιος του αείμνηστου Κώστα Κουτσομύτη που έφυγε από κοντά μας λίγες μέρες πριν την έκδοση του βιβλίου, κος  Γιάννης Κουτσομύτης σκηνοθέτης-παραγωγός κι ο ιατρός-συγγραφέας κος Βαγγέλης Μαυρουδής.  Αποσπάσματα απ’ το βιβλίο θα διαβάσει ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Αγγελική Ραγκούση.

Η υποδιοικήτρια της πρώτης ΥΠΕ κα Χρυσάνθη Κισκήρα παραχώρησε αμέσως μόλις της ζητήθηκε το αμφιθέατρο για τη παρουσίαση του βιβλίου, καθώς ο κ. Μαυρουδής εκτός του ότι είναι ένας εκ των δύο συγγραφέων, είναι μάχιμος γιατρός. 

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κος Βασίλης Πιστικίδης έχει ‘‘αγκαλιάσει’’ την εκδήλωση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες του πάνελ είναι δημότες Ρ-Π, εκτός της κας Κόλλια που είναι απ’ το Βαρνάβα, φροντίζοντας τόσο την οπτικοακουστική κάλυψη, αλλά και το μπουφέ στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα