21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Την άμεση ανάγκη να ρυθμιστεί νομοθετικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επεσήμανε σε συνέντευξη του στον 9.84 ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην βάση της απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν νομοθετεί, αλλά εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο την φωνή του μισού πληθυσμού της Ελλάδος» δήλωσε, ενώ χαιρέτισε την απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας, να φέρει το θέμα προς συζήτηση, μετά από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης και να παρθεί από κοινού απόφαση.

Τέλος ζήτησε με νομοθετική ρύθμιση, να παύει οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική αξίωση της τράπεζα προς τους οφειλέτες και τους εγγυητές τους, σε περίπτωση εκπλειστηριασμού  του ακινήτου τους, σε τίμημα χαμηλότερο της οφειλής. «Η απόφαση του πλειστηριασμού και η κατακύρωση του τιμήματος πώλησης είναι μία απόφαση της τράπεζας και θα πρέπει να προϋποθέτει την πλήρη κάλυψη των οφειλών του δανειολήπτη προς αυτήν, αναλαμβάνοντας έτσι και αυτή ένα μέρος της ευθύνης, που της αναλογεί» τόνισε ο κ. Δαμάσκος.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα