24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ» ΣΤΗ ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ» ΣΤΗ ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Στο τριήμερο Μεσογειακό Φεστιβάλ «Μουσική και Οίνος» που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του δήμου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου την Κυριακή 26 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, όπου παρακολούθησε τη συναυλία που έδωσαν ο σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός Θάνος Μικρούτσικος και ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε επίσης μουσική εκδήλωση με το ελληνικό συγκρότημα της ethnic – world μουσικής σκηνής Encardia και την τραγουδίστρια Κατερίνα Κουρεντζή, την οποία συναντάμε να ηγείται  σχημάτων με εναλλακτικά μουσικά θέματα, ταξιδεύοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο (Παρασκευή 24/6) αλλά και το Πολυθέαμα «Οίνος και Πνεύμα» με τον Οινολόγο Δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον μουσικοσυνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου (Σάββατο 25/6).

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργάνωσε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο Φεστιβάλ με σκοπό η μουσική να αποτελέσει τον οδηγό για ένα ταξίδι στους πολιτισμούς των λαών της Μεσογείου, η οποία ενώνει τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλει να οριοθετηθεί ως τόπος ειρήνης και πολιτισμού, επαναπροσδιορίζοντας τις κουλτούρες της ανταλλαγής, του διαλόγου και της ανάπτυξης.         

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής πάντα στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εξέφρασε την ελπίδα το Φεστιβάλ «Μουσική και Οίνος» να καταστεί ένας πρωτοπόρος θεσμός με τη Νοτιοανατολική Αττική στο επίκεντρο.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα