23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ,ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας Παιανίας στο αφιέρωμα-συναυλία

«Μάνος Χατζιδάκις  20 χρόνια χωρίς…»

Αποσπάσματα από τον Μεγάλο Ερωτικό ,τον Ματωμένο Γάμο και τα Εμπορικά θα ερμηνεύσει η μεσόφωνος Μιράντα Γεωργάκη ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύει  η Πόπη Μαλαπάνη.

Θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του μέσα από κείμενα και φωτογραφίες.

Τιμή εισιτηρίου 5€

Τα έσοδα θα διατεθούν για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών.

Κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλ. 2106020026 /6974380541

Προπώληση : Επιμορφωτικός Σύλλογος Παιανίας τηλ.2106028068

Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού  τηλ. 2106020026

Διοργάνωση Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Με την υποστήριξη της Συνιδιοκτησίας Παιανίας

Για περαιτέρω ενημέρωση  σχετικά με όλη τη δραστηριότητα του ΕΚΤ&Π,  μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.ektp. gr

Πρόγραμμα 

Ι. Από τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΙΚΟ

  1. Με την πρώτη σταγόνα της βροχής (ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
  2. Ποιός είν΄ τρελός από έρωτα (ποίηση Γιώργου Σαραντάρη)
  3. Πέρα στο θολό ποτάμι (ποίηση Νίκου Γκάτσου/Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα)

ΙΙ. Από τον ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ

(ποίηση  Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα-απόδοση Νίκου Γκάτσου) 

  1. Εισαγωγή
  2. Τώρα νυφούλα μου χρυσή
  3. Κουβάρι κουβαράκι
  4. Ήταν καμάρι της αυγής
  5. Επίλογος 

 

ΙΙΙ. Από τα ΕΜΠΟΡΙΚΑ

  1. Ξημερώνει(στίχοι Β. Γκούφα)
  2. Κάπου υπάρχει η αγάπη μου(στίχοι Μ .Χατζιδάκι)
  3. Μην τον ρωτάς τον ουρανό(στίχοι Ι .Ιωαννίδη)
  4. Πες μου μια λέξη(στίχοι Αλ. Σακελάριου)
  5. Έλα πάρε μου τη λύπη(στίχοι Ν. Καρύδη)
  6. Κάνε τον πόνο μου χαρά(στίχοι Ν. Γκάτσου)

Αφήγηση : Δημήτρης Μακρής ,Βάσω Κιούση

H  Μιράντα Γεωργάκη  γεννήθηκε στην Παιανία. Ασχολήθηκε με τη μουσική από νωρίς (πτυχίο ακορντεόν, πτυχίο αρμονίας). Αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές της στη Φιλολογία Αθηνών, ξεκίνησε σπουδές Μονωδίας και Μελοδραματικής στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Χαράς Σαβίνο και Κώστα Πασχάλη). Έλαβε Δίπλωμα Μονωδίας με τη Δέσποινα Καλαφάτη από το Εθνικό Ωδείο με Άριστα, Α΄ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης.

Το 2010 ήταν μέλος του ΟΠΕΡΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ της ΕΛΣ. Υπήρξε μέλος των χορωδιών FONS MUSICALIS, ΔΕΗ και έκτακτο μέλος της χορωδίας της ΕΛΣ σε δέκα και πλέον παραγωγές. Ως χορωδός συνεργάστηκε και με το ΜΜΑ στην παραγωγή της όπερας “Ο ΝΑΝΟΣ” του Al. Zemlinsky. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΜΜΑ, του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛΣ.    

 Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους Dorabella, Fidalma, Maddalena, Cherubino, Dritte Dame, Azucena, κ.α. Έχει ερμηνεύσει επίσης σε πρώτη εκτέλεση έργα των: Γεωργίας Καλοδίκη, Γεράσιμου Βουτσινά και Χαράλαμπου Γωγιόύ (Elisabeth, Η ΠΛΗΓΗ, Φεστιβάλ Αθηνών 2008). Το ντεμπούτο της στην ΕΛΣ έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 με τον ρόλο της Berta στον Κουρέα της Σεβίλλης του G. Rossini.

 Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του ‘Εσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. Michael Roll και Prof. Til Engel, από όπου αποφοίτησε το 2005.

 Για τα επόμενα δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τους Prof. Xavier Poncette (καθηγητή συνοδείας τραγουδιού στην Ακαδημία του Essen) και Alexander Schmalcz (συνοδό τραγουδιού στην Ακαδημία του Duesseldorf), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου (solo) με τους Duo Ganev, Lilia Bojiadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α. Παράλληλα σπούδασε Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995 – 2000).

 Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Από το Σεπτέμβρη του 2009 εργάζεται ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα