17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕπιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων Ρ-Π: Βασιλόπουλος ΟΧΙ / Πιστικίδης-Παλπατζής ΝΑΙ

Επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων Ρ-Π: Βασιλόπουλος ΟΧΙ / Πιστικίδης-Παλπατζής ΝΑΙ

Γαλαντόμος αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μπουρνούς στα αρεστά της αθλητικά σωματεία με μεγάλους χαμένους τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ραφήνας και τον Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης.

Η πρόταση της πλειοψηφίας που κατατέθηκε προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου σχετικά με τα ποσά που διανέμονται στους διάφορους αθλητικούς συλλόγους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θα μπορούσε για πρώτη φορά να μειοψηφήσει αφού δεν υπερψηφίστηκε απ’ τον Ανδρέα Βασιλόπουλο και τους συμβούλους του που στηρίζουν την δημοτική αρχή Μπουρνούς, αν δεν υπερψηφιζόταν απ’ τον Βασίλη Πιστικίδη και τον Αντώνη Παλπατζή παρά την υποσημειώση της αναθεώρησης, που αποδεικνύουν στην πράξη τις στενές σχέσεις που τους συνδέουν ακόμα με την δημοτική αρχή. Η αντίθεσή τους θα προκαλούσε πλήγμα στον υπερφίαλο εγωϊσμό αυτής της δημοτικής αρχής.

Κατόπιν τούτου επικοινωνήσαμε με τον κο Βασιλόπουλο να μας πει το λόγο που τον οδήγησε να ψηφίσει αρνητικά στην πρόταση της δημοτικής αρχής σχετικά με τις επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία, μας απάντησε ότι είναι πάγια τακτική του τα τελευταία χρόνια να μην ψηφίζει τις εν λόγω επιχορηγήσεις, επειδή απλά θεωρεί ότι δεν γίνονται με αντικειμενικό και διάφανο τρόπο. Κατά την άποψή του θα έπρεπε να ζητηθεί απ’ τα αθλητικά σωματεία μία εκτενής αναφορά σχετικά με τις δραστηριότητές τους, ώστε με τρόπο αντικειμενικό να διατίθεται το ποσό που τους αναλογεί. Επίσης πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να λαμβάνουν επιχορήγηση απ’ το δήμο κι οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Αρνητικά επίσης ψήφισαν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η θετική ψήφος των Πιστικίδη-Παλπατζή στην μείωση του ποσού επιχορήγησης στον ΑΟΚ, αν και σ’ αυτόν προΐσταται ο κος Δουβίτσας υποψήφιος του ψηφοδελτίου τους που πήρε μεγάλο αριθμό ψήφων αν και δεν εκλέχτηκε λόγω του μικρού ποσοστού που πήρε ο συνδυασμός.

Ο ΑΟΚ με δελτίο τύπου του αναφέρεται στο γεγονός επισημαίνοντας την δυσμενή αντιμετώπισή του και αναγράφει ονομαστικά όσους υπερψήφισαν κι όσους καταψήφισαν τις επιχορηγήσεις,

Εκτενές απόσπασμα του δελτίου τύπου του ΑΟΚ:

«Η απόφαση και το σκεπτικό κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά και συντηρεί με κάθε τρόπο την λογική διαχωρισμού συλλόγων του Δήμου  «σε παιδιά και αποπαίδια». Με την τοποθέτηση μας, δεν αμφισβητούνται οι ανάγκες αθλητικών και φιλικών συλλόγων του Δήμου. Όπως και ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν από τον ΑΟΚ. Αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να επεκταθεί και σε πολιτιστικούς συλλόγους που προσφέρουν επίσης μεγάλο πολιτιστικό έργο. Η απόφαση έχει αποτύχει να ενώσει και να εμπνεύσει ακόμη και τα ίδια τα σωματεία.

Δεν άξιζε στα μέλη και φίλους του ΑΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ αλλά και τους κατοίκους μας, τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά όπως η απόφαση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα στον ΑΟΚ έχουμε πολλά ενεργά μέλη μας που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολλά χρόνια, σε πάνω από 200 ενεργά μέλη του τένις και μπάσκετ. Σε μια τέτοια κοινωνικά υγιή κατάσταση προσφοράς, που δημιουργήσαμε με χαρά αλλά και με κόπο, θα περιμέναμε πολλαπλάσια στήριξη και υποστήριξη από τον Δήμο.

Ενημερωτικά για πάρα πολλούς φίλους του συλλόγου ΑΟΚ που ρωτούν:

Υπέρ της πρότασης μείωσης ψήφισαν οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Παναγιώτης Καλφαντής

Σπύρος Πάντζας

Βασίλης Πιστικίδης*

Αντώνης Παλπατζής*

Σάββας Αραπκιλής

Δήμητρα Τσεβά

Χρήστος Τσεμπέρης

Γεράσιμος Βουδούρης

Δημήτρης Κατσουλάκης

Κώστας Μώρος

Αριστείδης Μπουράνης

Χρύσα Βλαχάκη

* Με την επιφύλαξη μελλοντικής διόρθωσης όπως εισηγήθηκε και η Δημοτική Αρχή

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι  παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι κατέθεσαν και πιο εποικοδομητικές προτάσεις.

Σπύρος Κάρλος

Κατερίνα Παπαδοπούλου

Μαρία Αραπκιλή

Ράνια Δημητριάδη

Δαμιανός Φαφούτης

Μαρία Αποστολάκη

Αγγελική Ξηντάρα

Ροζίνα Βαρουτέλη

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Φίλιππος Τζουμέρκας

Βαλερύ Βασιλικού

Το ΔΣ ΑΟΚ

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα