26.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙ ΠΟΔΟΣ … ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ … ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ

Άμεση είναι η κινητοποίηση μελών και οπαδών του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται τις τελευταίες μέρες.

Κλιμάκιο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ βρίσκονταν στο Καπανδρίτι και δίνει τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων που έχει φτάσει η φωτιά στην αυλή των σπιτιών τους, καθώς και τη μάχη της περιφρούρησης για τυχόν εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που πλήττονται από τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Γ. Γκιόκας συνομίλησε με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έδιναν τη μάχη με τις φλόγες αλλά και κατοίκους της περιοχής του Βαρνάβα στην πλατεία του χωριού.

Οι κάτοικοι, απεγνωσμένοι, έκαναν λόγο για εμφανή έλλειψη δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά σε ένα ιδιαίτερο σε πλούσια βλάστηση και έκταση δασικό μέτωπο. Αποτέλεσμα και των περικοπών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Δασοπροστασίας και της Πυρόσβεσης.

Αρχικά, το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς που υπήρχε στο δρόμο προς την παραλία Βαρνάβα, όπου εκείνη τη στιγμή είχε τεθεί υπό έλεγχο, με το μεγαλύτερο όμως φόβο των πυροσβεστών -όπως είπαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ- να είναι ο άνεμος. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του Κόμματος μετέβη στην περιοχή Μετόχι στο δρόμο προς τον Κάλαμο, εκεί όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Ανάληψης, τη στιγμή μάλιστα που υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση απειλώντας άμεσα το μοναστήρι. Και σε αυτήν την περίπτωση τα προβλήματα στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς έγιναν εμφανή, με κύριο τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούσαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο δρόμο προς τον Κάλαμο, όπου και πάλι βρέθηκε μπροστά σε ένα νέο πύρινο μέτωπο στη διασταύρωση με τις Τριάδες. Και σε αυτήν την περίπτωση έγινε ξεκάθαρη η έλλειψη προληπτικών μέσων δασοπροστασίας όπως, για παράδειγμα, η ύπαρξη αντιπυρικών ζωνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη τη στιγμή, την ώρα που γινόταν επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος, σε κοντινό σημείο σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες έπρεπε από καιρό να έχουν δημιουργηθεί.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο χωριό Κάλαμος, στα σημεία που επλήγησαν τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς την Κυριακή το απόγευμα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα